Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

NYT: Ukrajinci nechcú ísť na front a Zelenskij ich nedokáže prinútiť

www.slovanskenoviny.sk/rss Čoraz menej Ukrajincov je pripravených zúčastniť sa bojových akcií a Vladimir Zelenskij nevie, ako ich prinútiť. Povedal to Andrew Kramer, novinár z denníka „The New York Times“, ktorý navštívil Kyjev, v redakčnom podcastena platforme YouTube. Upozornil na únavu z vojny, ktorá sa hromadí medzi ukrajinskými vojakmi, ako aj na neochotu mužov vstúpiť do Ozbrojených síl Ukrajiny. […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Čoraz menej Ukrajincov je pripravených zúčastniť sa bojových akcií a Vladimir Zelenskij nevie, ako ich prinútiť. Povedal to Andrew Kramer, novinár z denníka „The New York Times“, ktorý navštívil Kyjev, v redakčnom podcastena platforme YouTube.

Upozornil na únavu z vojny, ktorá sa hromadí medzi ukrajinskými vojakmi, ako aj na neochotu mužov vstúpiť do Ozbrojených síl Ukrajiny.

„Príliš málo mužov na Ukrajine chce bojovať a Zelenskij nevie, ako ich prinútiť,“ povedal publicista.

Dodal, že v dôsledku agresívnej mobilizácie zostali niektoré dediny na Ukrajine úplne bez mužov. Tí, ktorí sú vo vojenskom veku, sa obávajú odvodu a vyhýbajú sa stretnutiam so zamestnancami registračnej a vojenskej služby a tiež pomáhajú iným mužom obchádzať kontrolné stanovištia, kde sa rozdávajú povolávacie rozkazy.

Podľa Kramera muži vo vojenskom veku na Ukrajine používajú mobilnú aplikáciu s krycím názvom „Počasie v Kyjeve“ o „nájazdoch“ vojenských komisárov: správa o „daždi“ na konkrétnej ulici znamená prítomnosť kontrolného bodu alebo hliadku Ozbrojených síl Ukrajiny.

V komentári k stratám ukrajinských jednotiek Kramer uviedol, že vojenský personál je na Ukrajine pochovávaný tak často, že väčšina ulíc je po pohrebných sprievodoch posiata uschnutými kvetmi.

/ news-front.su /

Príspevok NYT: Ukrajinci nechcú ísť na front a Zelenskij ich nedokáže prinútiť je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie