Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Opäť skvelá Linda Majerčíková na Svetovom pohári v Havířove

Linda Majerčíková sa so stolnotenisovou reprezentáciou SR v dňoch od 27. mája do 29. mája 2024 zúčastnila ďalšieho zo série turnajov Svetového poháre mládeže. Tentokrát mali mládežníci zraz v Havířove a Linda súťažila v kategórii U19 spolu s 3 ďalšími reprezentantkami SR. Na turnaji sa v uvedenej kategórii stretlo 61 hráčok a bol obohatený o […]
Menej ako 1 min. min.

Linda Majerčíková sa so stolnotenisovou reprezentáciou SR v dňoch od 27. mája do 29. mája 2024 zúčastnila ďalšieho zo série turnajov Svetového poháre mládeže. Tentokrát mali mládežníci zraz v Havířove a Linda súťažila v kategórii U19 spolu s 3 ďalšími reprezentantkami SR. Na turnaji sa v uvedenej kategórii stretlo 61 hráčok a bol obohatený o účasť ázijských dievčat z Číny, Kórey, Taiwanu a Singapuru.

Dievčatá boli rozdelené do 20-tich trojčlenných skupín, z ktorých do ďalšej časti turnaja postupovali prvé dve. Linda sa dostala do skupiny s Taliankou Nicole Arlia (6. nasadená hráčka na turnaji) a Češkou Monikou Pařízkovou. Postupová matematika bola jednoznačná – poraziť českú reprezentantku. Talianka Arlia potvrdila svoje rebríčkové postavenie, keď v skupine zdolala obidve svoje súperky po 3:0, aj keď Linda jej v prvom sete statočne vzdorovala a prehrala ho až po výsledku 10:12. O druhej postupujúcej zo skupiny sa teda rozhodovalo vo vzájomnej SR-ČR konfrontácii. 

Zápas to bol dramatický, ale so šťastným koncom pre Lindu, keď po víťazstve 3:2 na Pařízkovou mohla oslavovať postup do ďalšej fázy turnaja. V „pavúku“ už na Lindu čakala kvalitná maďarská reprezentantka Kendra Molnár, ktorá je pravidelnou súčasťou maďarskej reprezentácie a tiež niekoľkonásobnou účastníčkou ME mládeže. Dievčatá sa už navzájom dobre poznajú zo vzájomných zápasov na medzinárodných turnajoch a tak sa očakával vyrovnaný zápas. Linda začala opatrne a tak prvý set prehrala 7:11. V druhom ale už úspešne zvládla koncovku 12:10 a po víťazstve v treťom sete 11:5 sa ujala vedenia v stretnutí 2:1. Maďarka sa ale nevzdala a víťazstvom v ďalšom sete 11:5 vyrovnala stav zápasu na 2:2. Rozhodovalo sa teda v piatom sete a bol to boj o každú loptičku. Pevnejšími nervami ale Linda dokázala stretnutie doviesť do víťazného konca 11:9 a tak Kendru odprevadila domov a mohla sa tešiť z postupu medzi najlepších 32 hráčok na turnaji. 

V boji o postup do osemfinále už ale na Lindu čakal kvalitná hráčka zo Singapúru – SER Lin Qian. Aj v tomto zápase ale Linda neobišla úplne naprázdno, keď sa jej podarilo súperku poraziť v jednom sete. Do ďalších bojov ale po víťazstve 3:1 postúpila hráčka zo Singapúru. Linda Majerčíková na turnaji zdolala kvalitné hráčky a opäť sa posunie vo svetovom rebríčku a ktovie, možno raz príde aj na aziatky.

Nášmu úspešnému trénerovi Ľubomírovi Majerčíkovi budeme cez víkend držať palce pri záverečných skúškach a obhajobe práce na medzinárodnú trénerskú licenciu “B”, ktorá oprávňuje viesť aj reprezentáciu. Bol by to pekný darček k jeho okrúhlemu jubileu – 50 rokov.  

Jozef Barniak, SteK MŠK ZH
Foto: SteK MŠK ZH

 

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie