Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pamätajte na to pred plávaním v bazéne a vaše vlasy sa vám poďakujú. Mnoho žien na to zabúda

10.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (). Pre mnohých ľudí je leto bezstarostným obdobím kúpania v bazéne. Ponúkajú príležitosť na relaxáciu a tiež na toľko potrebné osvieženie. Málokto si však uvedomuje, že častý kontakt s chlórom nie je bez následkov pre vlasy. Navrhujeme preto najdôležitejšie veci, ktoré treba urobiť na ich ochranu v bazéne, aby zostali […]
Menej ako 1 min. min.

10.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe ().

Pre mnohých ľudí je leto bezstarostným obdobím kúpania v bazéne. Ponúkajú príležitosť na relaxáciu a tiež na toľko potrebné osvieženie. Málokto si však uvedomuje, že častý kontakt s chlórom nie je bez následkov pre vlasy. Navrhujeme preto najdôležitejšie veci, ktoré treba urobiť na ich ochranu v bazéne, aby zostali zdravé a krásne.

Ako chrániť vlasy v bazéne?
Foto: shutterstock/Opat Suvi

Bazén je ideálnou voľbou na horúce dni. Prináša so sebou množstvo výhod, ale má aj svoju temnú stránku. Chlórovaná voda môže vysušovať pokožku a tiež… môže ovplyvniť stav vašich vlasov. Preto je dobré vedieť, ako sa pred tým chrániť. Je dôležité sa o svoje vlasy správne starať a chrániť ich. Ako to urobiť?

Toto je návod, ako sa starať o svoje vlasy pri plávaní v bazéne

Ako sa starať o vlasy, aby ich chlórovaná voda nezastrašila? Túto otázku si kladie mnoho žien, ktoré sa obávajú o stav svojich vlasov. Žiaľ, mnohé z nich nepamätajú na to, aby venovali osobitnú pozornosť starostlivosti o vlasy, keď sa kúpu v bazéne.

V prvom rade treba dbať na správnu hydratáciu pred plávaním aj po ňom. Chlór vo vode, žiaľ, vlasom škodí, takže časté kúpanie môže určite ovplyvniť stav vlasov a navyše viesť aj k podráždeniu pokožky hlavy.

Kúpanie v bazéne by okrem toho malo zaručiť pravidelné čistenie pokožky hlavy a vlasov.
Foto: shutterstock/B-D-S Piotr Marcinski

Preto sa oplatí neustále trvať na správnej a kompletnej starostlivosti. To zahŕňa nielen používanie kondicionérov, ale aj olejovanie, ktoré zároveň poskytuje hĺbkovú hydratáciu. Kúpanie v bazéne by okrem toho malo zaručiť pravidelné čistenie pokožky hlavy a vlasov.

Ako chrániť vlasy pri plávaní v bazéne? Majte na pamäti tieto veci

Najlepším spôsobom, ako ochrániť vlasy pred škodlivými účinkami chlóru, je bezpochyby plavecká čiapka. Tá sa považuje za najúčinnejšiu formu ochrany. V krytých bazénoch je to povinné. Vo vonkajších bazénoch, a ešte viac v súkromí vlastnej záhrady, sa používa len zriedka. Ak je to však možné, oplatí sa ju používať a vaše vlasy vám za to poďakujú.

Dobrým spôsobom ochrany vlasov je aplikovať na vlasy už spomínané silikónové sérum, ako aj rôzne oleje na ochranu končekov. Zaujímavé je, že niektoré ženy praktizujú aj aplikáciu oleja na celú dĺžku vlasov rovnako ako olejovanie. Týmto spôsobom sa vytvára ochranná vrstva.

Pred vstupom do bazéna sa odporúča vlasy najprv namočiť.
Foto: shutterstock/Africa Studio

Na ochranu vlasov pred absorbovaním chlórovanej vody z bazéna sa odporúča vlasy najprv namočiť. Ide o cennú radu, ktorú si uvedomuje len málo žien. Pred vstupom do bazéna si vlasy jednoducho postriekajte vodou z vodovodu alebo ich namočte v sprche a budú absorbovať menej vody z bazéna.

A na záver najdôležitejší bod. Stav vlasov ovplyvňuje aj starostlivosť o ne po plávaní v bazéne. Umývanie vlasov šampónom je v tomto prípade kľúčové. Tým sa z vlasov odstráni chlór a ďalšie chemické látky, ktoré pôsobia na ich oslabenie. Potom nasleduje aplikácia vhodných kondicionérov, masiek a ochranných sér.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tieto produkty neutralizujú spálenie od slnka. Pocítite úľavu a jeden z nich vás prekvapí

V lete si tento model nevyberajte. Odreniny sú len začiatkom

The post Pamätajte na to pred plávaním v bazéne a vaše vlasy sa vám poďakujú. Mnoho žien na to zabúda appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie