Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pijem každý večer a stres sa rozplynie. Prestala som mať problémy so zaspávaním

11.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Emily frost). Bylinkový čaj môže pomôcť upokojiť telo, znížiť stres a uľahčiť zaspávanie. Rituál pitia bylinkových čajov pred spaním patrí medzi zdravé návyky, ktoré sa oplatí natrvalo zaviesť do svojho každodenného života. Osobitnú pozornosť si zaslúži jazmínový čaj, ktorý dokáže uvoľniť napätie a pomôcť telu upokojiť sa. Aké vlastnosti […]
Menej ako 1 min. min.

11.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Emily frost).

Bylinkový čaj môže pomôcť upokojiť telo, znížiť stres a uľahčiť zaspávanie. Rituál pitia bylinkových čajov pred spaním patrí medzi zdravé návyky, ktoré sa oplatí natrvalo zaviesť do svojho každodenného života. Osobitnú pozornosť si zaslúži jazmínový čaj, ktorý dokáže uvoľniť napätie a pomôcť telu upokojiť sa.

Aké vlastnosti má jazmínový čaj?
Foto: shutterstock/Emily frost

Aj keď sa pajazmín a jazmín často zamieňajú kvôli podobnosti názvov a vôní, ide o dve úplne odlišné rastliny, ktoré majú veľa spoločných zdraviu prospešných vlastností. Aké je tajomstvo jazmínu a prečo sa ho oplatí natrvalo zaradiť do jedálnička?

Aké vlastnosti má jazmínový čaj?

Jazmín má veľa zdraviu prospešných vlastností. Priaznivo pôsobí nielen na tráviaci systém, podporuje činnosť pečene a zmierňuje bolesti brucha, ale bojuje aj proti voľným radikálom. Vďaka tomu má protirakovinové vlastnosti a podporuje odstraňovanie toxínov z tela.

Jazmín má fantastický vplyv na stav nervovej sústavy.relaxačný a upokojujúci účinok, môže podporovať vnútornú rovnováhu a pomáha znižovať stres.

Jazmínový čaj pre dobrý spánok

Jazmínový čaj sa oplatí piť večer pred spaním. Vďaka tomu nielen rýchlejšie zaspíme, ale sa aj prestaneme tak často v noci budiť. Nadmerný stres môže viesť k nespavosti a poruchám spánku. Ľudia, ktorí nedokážu znížiť napätie, sa často sťažujú, že sa často prebúdzajú zo spánku a v dôsledku toho sa prebúdzajú unavenejší ako pred spaním.

Aby ste si pomohli v boji proti stresu, oplatí sa siahnuť po bylinkách. Medovka je známa svojimi upokojujúcimi vlastnosťami, no ukazuje sa, že podobný účinok môže mať aj jazmín. Bylinkový čaj pred spaním vás dokáže pozitívne naladiť, upokojiť organizmus a odbúrať stres.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zabudnutý spôsob chudnutia. Stačí pridať jednu polievkovú lyžicu do teplej vody

Máte pri posteli pohár vody? Rýchlo zmeňte tento návyk. Budete šokovaní, keď poznáte dôvod

The post Pijem každý večer a stres sa rozplynie. Prestala som mať problémy so zaspávaním appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie