Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Po atentáte na Fica musí Maďarsko bojovať za mier samo, vyhlásil Orbán

Po vlaňajších parlamentných voľbách sa Slovensko vydalo na cestu presadzovania mieru, čo znamenalo pre Maďarsko veľkú pomoc. Stredajším atentátom na predsedu vlády SR Roberta Fica však bol tento proces pozastavený a Maďarsko zostalo v snahách o mier osamotené. Upozornil na to vo štvrtok na Facebooku maďarský premiér Viktor Orbán. Atentát na Fica: Premiér je stále […]
Menej ako 1 min. min.

Po vlaňajších parlamentných voľbách sa Slovensko vydalo na cestu presadzovania mieru, čo znamenalo pre Maďarsko veľkú pomoc. Stredajším atentátom na predsedu vlády SR Roberta Fica však bol tento proces pozastavený a Maďarsko zostalo v snahách o mier osamotené.

Upozornil na to vo štvrtok na Facebooku maďarský premiér Viktor Orbán.

Atentát na Fica: Premiér je stále v ohrození života, zranenia sú rozsiahle, informoval Kaliňák (ONLINE)

„Na predsedu slovenskej vlády spáchal atentát ľavicový aktivista. Robert Fico nebude pracovne aktívny v najdôležitejších mesiacoch. Veríme v jeho uzdravenie, ale dnes zostávame v boji za mier osamotení. Odteraz musíme bojovať sami dvojnásobnou silou. Európske voľby sa stali dôležitejšími ako kedykoľvek predtým. Násilie musí skončiť!“ napísal Orbán.

Roberta Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo päť výstrelov, útočníka zadržala polícia.

Premiéra previezli v kritickom stave vrtuľníkom do nemocnice v Banskej Bystrici. Lekárom sa podarilo jeho stav stabilizovať, avšak podľa štvrtkového vyjadrenia vicepremiéra a ministra obrany Roberta Kaliňáka ešte nie je mimo ohrozenia života.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie