Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Štát i obce ponúkajú seniorom rôzne úľavy na strave, daniach či liekoch. Kedy platia menej mestu?

Podmienkou nároku na príspevok na stravovanie v meste Prešov je dosiahnutie dôchodkového veku, priznaná dávka z dôchodkového poistenia a príjem nepresahujúci 570 eur. Žiadateľ má rovnako povinnosť uplatniť si všetky zákonné nároky, ktoré mu garantuje štát a ktoré ovplyvňujú výšku jeho príjmu, a zároveň sa preveruje, či nemá voči mestu akékoľvek finančné záväzky. Kalendárny rok […]
Menej ako 1 min. min.

Podmienkou nároku na príspevok na stravovanie v meste Prešov je dosiahnutie dôchodkového veku, priznaná dávka z dôchodkového poistenia a príjem nepresahujúci 570 eur. Žiadateľ má rovnako povinnosť uplatniť si všetky zákonné nároky, ktoré mu garantuje štát a ktoré ovplyvňujú výšku jeho príjmu, a zároveň sa preveruje, či nemá voči mestu akékoľvek finančné záväzky.

Kalendárny rok

O príspevok na stravovanie je možné požiadať iba raz v príslušnom kalendárnom roku. Ak je výška príjmu žiadateľa v sume do 370 eur vrátane, príspevok mesta Prešov na stravovanie na kalendárny rok od 1. januára 2024 je v hodnote 90 eur. Ak je výška príjmu žiadateľa v sume do 470 eur vrátane, príspevok mesta Prešov na stravovanie na kalendárny rok od 1. januára 2024 je v hodnote 70 eur.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie