Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Podľa kryptoanalytikov prichádza obdobie altcoinov. Do ktorých sa oplatí investovať?

V posledných dňoch sa začalo objavovať čoraz viac analýz, ktoré rozoberali pomerne zásadnú otázku – začína sa sezóna altcoinov? Fáza bitcoinových alternatív väčšinou začína, keď po období stagnácie hodnoty trhu príde k cenovej explózii. Pri pohľade na aktuálny vývoj je tak dosť možné, že sa altcoinom môže začať dariť už v najbližších týždňoch. Potvrdzujú to […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných dňoch sa začalo objavovať čoraz viac analýz, ktoré rozoberali pomerne zásadnú otázku – začína sa sezóna altcoinov? Fáza bitcoinových alternatív väčšinou začína, keď po období stagnácie hodnoty trhu príde k cenovej explózii. Pri pohľade na aktuálny vývoj je tak dosť možné, že sa altcoinom môže začať dariť už v najbližších týždňoch. Potvrdzujú to aj spomínané rozbory kryptoanalytikov.

Akú dynamiku trhu teda môžeme v nasledujúcej dobe očakávať a ktoré nádejné kryptomeny sa oplatí sledovať? Na to pozrieme v dnešnom článku.

Navštíviť WienerAI

Čo sú to altcoiny a kedy sa im darí?

Altcoiny vznikli ako alternatívy Bitcoinu a rozširujú možnosť pre investovanie do decentralizovaných aktív. Ide tak o všetky kryptomeny s výnimkou BTC. Postupom času sa z altcoinov stali relevantné obchodné nástroje, ktoré navyše môžu priniesť ešte vyššie zisky než BTC. Keď takáto fáza nastane, hovoríme o sezóne altcoinov.

Ochladnutie dopytu po Bitcoine, ako aj jeho strednodobá cenová stagnácia je signálom pre obrátenie pozornosti k tokenom ako Ether, BNB či meme coinom Dogecoin alebo Shiba Inu. Začiatok altcoinového obdobia spravidla prichádza po narazení na svoje cenové dno. Naň klesá aj Bitcoin a s ním aj krivka indexu strachu a chamtivosti (fear & greed).

Tohtoročný vrchol kryptomien zatiaľ prišiel v polovici marca. Vtedy BTC prekonal predošlý cenový rekord a trhová kapitalizácia kryptotrhu bola 2,86 triliónov dolárov. Dnes je však hodnota Bitcoinu o 10 tisíc dolárov nižšia a trhová kapitalizácia klesla o 440 miliárd. Presne to je signál postupného prechodu obchodníkov ku kryptoalternatívam, napríklad v podobe meme tokenov.

Navštíviť Sealana

Nástup altcoinov od polovice júna

Na momentálnu dynamiku altcoinov sa pozrel jeden z najsledovanejších kryptoanalytikov na sieti X (bývalý Twitter), Rekt Capital s viac ako 466 tisíc followermi. V sérii príspevkov naznačuje, že altcoiny nasledujú trojmesačný cyklus rastu a poklesu. Predošlé dno zaznamenali v polovici februára, odkedy rástli do aprílového halvingu. Vtedy prišlo k ďalšiemu výpredaju a hodnota postupne klesá. Vzhľadom na spomínaný 3-mesačný kolobeh by k nárazu na cenové dno malo prísť v júni. Rovnaký predpoklad majú aj analytici z portálu Altcoin Buzz.

Ešte dôležitejším faktorom je rovnaké načasovanie rastu Bitcoinu. Po halvingu odmien nastala očakávaná konsolidácia jeho ceny, pričom technická analýza naznačuje, že by sme sa mali opäť dočkať býčieho sentimentu. Ako upozorňuje analytik Alex Onufriychuk, hoci altcoiny môžu prevýšiť rast Bitcoinu, stále sú na najväčšiu kryptomenu naviazané. Z tohto dôvodu sa dá predpokladať, že altcoiny môžu rásť od začiatku leta až do konca roka.

Napriek aktuálnej miernej stagnácii, alternatívne kryptomeny medziročne zaevidovali nárast tržnej kapitalizácie o viac ako 76 %. Rekt Capital tiež reflektoval zóny podpory, keď sa altcoiny držia vysoko nad 250 miliardovou hladinou. V USA sa zase zväčšuje objem peňazí v agregáte M2 (bankovky, mince, netermínované a termínované vklady), preto môžu investori začať hľadať nástroje na ochranu proti inflácii. Spolu s dlhodobými býčími signálmi Bitcoinu aj Etherea jednoducho ide o silné faktory, ktoré podporujú príchod altcoinovej sezóny.

Zhoda popredných analytikov, trhové signály aj okolnosti v oblasti fiat mien sú faktory, podľa ktorých môžu majitelia alternatívnych kryptomien zaznamenať vysoké zhodnotenia vkladov. Altcoinová sezóna tiež otvorí dvere začínajúcim kryptomenám, ktoré dnes nájdete vo fáze predpredaja. Takými coinmi je napríklad Sealana alebo meme token WienerAI.

Dva varianty nákupu tokenu Sealana v predpredaji

Nadchádzajúce obdobie môže zužitkovať úplne nový projekt, Sealana. Ide o typický meme token, ktorý reprezentuje vtipné zvieratko, v tomto prípade bucľatý tuleň. Tvorcovia hlavnej tematiky projektu čerpali inšpiráciu v satiristickom seriáli South Park. Vďaka tomu má výborný základ pre tvorbu vlastnej komunity na sociálnych sieťach. Okrem nej totiž nedisponuje hlbším využitím.

Čo poteší potenciálnych záujemcov o token SEAL je, že ide o multireťazcovú kryptomenu. Jednak beží na blockchaine Solana, kde sa snaží nadviazať na úspech coinov ako Bonk, BOOK OF MEME, Dogwifhat alebo Slothana. No nedávno Sealana sprístupnila aj predpredaj na sieti Ethereum, kde za štyri dni vyzbierala cez 500-tisíc dolárov. Zaujímavejší typ predpredaja tokenu však funguje na Solane.

Projekt Sealana. Zdroj: sealana.io/sk

V tomto prípade stačí, že poznáte správnu adresu kryptopeňaženky predpredaja, na ktorú jednoducho odošlete zvolený počet SOL. Po skončení fázy fundraisingu vám projekt automaticky, prostredníctvom airdropu, sám odošle príslušný počet SEAL do vašej kryptopeňaženky. Za jeden SOL získate 6 900 SEAL. Čo sa ethereovej siete týka, tam vás jeden token SEAL vyjde na 0,022 dolárov. Rozdiel medzi dvoma blockchainmi je v spôsobe distribúcie tokenov. Kým na Solane vám pristanú rovno v peňaženke, pri ethereovej sieti si tokeny musíte manuálne nárokovať.

Vďaka multireťazcovosti môže Sealana nielen napodobniť, ale dokonca prekonať úspešný predpredaj projektu Slothana, ktorý v úvodnej etape vyzbieral viac ako 15 miliónov dolárov. Navyše sa hovorí, že obe meme kryptomeny vytvoril rovnaký tím, čo len zvyšuje reputáciu tokenu Sealana. Bližšie informácie o možnostiach jeho nákupu nájdete na oficiálnej webstránke.

Kúpiť token SEAL

Odmeny za staking tokenu WienerAI vo výške 570 %

Podobne atraktívnym tokenom z kategórie meme je aj WienerAI. Aj tento projekt charakterizuje zvieracia postavička – jazvečík, a zameranie sa na budovanie vlastnej komunity s názvom The Sausage Army. Jej členom poskytne nástroje umelej inteligencie, ktoré môžu zužitkovať pri analyzovaní kryptotrhu. Uľahčuje tým rozhodovanie, aké kryptomeny sa oplatí sledovať a zaradiť do svojho portfólia. Za využívanie tohto AI partnera navyše neplatíte žiadne poplatky.

Súčasťou balíčka atraktivity pre budúcich majiteľov tokenu WAI je aj zaistenie pasívneho príjmu. WienerAI totiž využíva blockchain Ethereum, na ktorom máte možnosť uzamknúť tokeny. Meme platforma za staking ponúka ročné percentuálne zhodnotenie a jeho aktuálna výška sa pohybuje na úrovni 570 %.

Projekt Wiener AI. Zdroj: wienerdog.ai/sk

Projekt má z čoho čerpať štedré odmeny, keďže z celkového objemu 69 miliárd tokenov vyčlenili tvorcovia až 40 % na stakingové a komunitné prémie. Marketingové aktivity pokrýva 20 % rozpočtu a 10 % zase fond likvidity po vstupe na DEX a CEX. Ďalších 30 % alokovali na práve prebiehajúci predpredaj, kde investori doteraz vložili takmer 1,7 milióna dolárov. Za jeden token WAI momentálne zaplatíte 0,000706 dolára.

O tom, aké plány má WienerAI po svojom spustení sa dočítate vo whitepaperi. Ak vás token WAI presvedčil už teraz, zamierte rovno na webovú stránku projektu. Tam nájdete nákupné okno, prostredníctvom ktorého si za ETH, BNB alebo USDT kúpite ľubovoľný počet tokenov WAI za zvýhodnenú cenu.

Web WienerAI

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o či si môžete dovoliť prísť!

The post Podľa kryptoanalytikov prichádza obdobie altcoinov. Do ktorých sa oplatí investovať? appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie