Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Podpora nájomného bývania „po slovensky“: V jednom meste sa búria, v druhom je viac žiadostí ako bytov

Tému štátom riadeného nájomného bývania je dnes v spoločnosti možné klasifikovať už ako pasé. Prvotný boom vznikol už v roku 2019, keď Boris Kollár svojimi vyhláseniami o výstavbe 25-tisícoch bytov ročne rozpútal diskusie o tom, či je vôbec možné takéto množstvo bytov postaviť za taký krátky čas a pre koho budú vlastne byty určené. Veľké plány skončili po zriadení […]
Menej ako 1 min. min.

Tému štátom riadeného nájomného bývania je dnes v spoločnosti možné klasifikovať už ako pasé. Prvotný boom vznikol už v roku 2019, keď Boris Kollár svojimi vyhláseniami o výstavbe 25-tisícoch bytov ročne rozpútal diskusie o tom, či je vôbec možné takéto množstvo bytov postaviť za taký krátky čas a pre koho budú vlastne byty určené.

Veľké plány skončili po zriadení informačného registračného portálu, ktorý mal záujemcom vypočítať približnú výšku nájmu. Odvtedy o Kollárových bytoch už nikto nikdy nepočul a mestá sa tak rozhodli zobrať realizáciu do vlastných rúk. Aj napriek proaktívnym snahám však stále narážajú na problémy, a to nielen s kapacitami, ale aj s odporom miestnych.

Proti výstavbe sa postavili domáci

Jeden z takýchto nekonečných príbehov zažíva Banská Bystrica, ktorej sa za posledné štyri roky nepodarilo postaviť žiadne nájomné byty, čo do značnej miery ovplyvnili viaceré skutočnosti. Predovšetkým v minulosti realizovanými odpredajmi majetku vo vlastníctve samosprávy sa možnosť výstavby na mestských pozemkoch výrazným spôsobom obmedzila….

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie