Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Stredoslovenská diaľnica uviazla v jednom bode. Rysuje sa konflikt medzi Rážom a Tarabom

Pri jazde zo Zvolena smerom na Maďarsko si aj menej pozorný vodič určite všimne masívnu výstavbu novej diaľnice. Starú cestnú tepnu naprieč Podpoľaním totiž lemujú stavebné stroje a betónové piliere ktoré siahajú až ponad koruny stromov. Nad nimi sa črtá priestor, kde by mali, podľa ideálneho scenára už v budúcom roku jazdiť autá. R2 z Kriváňa […]
Menej ako 1 min. min.

Pri jazde zo Zvolena smerom na Maďarsko si aj menej pozorný vodič určite všimne masívnu výstavbu novej diaľnice. Starú cestnú tepnu naprieč Podpoľaním totiž lemujú stavebné stroje a betónové piliere ktoré siahajú až ponad koruny stromov. Nad nimi sa črtá priestor, kde by mali, podľa ideálneho scenára už v budúcom roku jazdiť autá.

R2 z Kriváňa po Mýtnu sa síce pravdepodobne už čoskoro zakreslí na diaľničnú mapu Slovenska, no Bratislavu s Lučencom stále nespojí. 

Nedoriešený totiž zostane posledný článok – obchvat Zvolena. Ten už dlhší čas viazne na nezhode dvoch susedských samospráv. Sliač chce, aby diaľnica viedla cez okresné mesto, Zvolenčania zase, aby sa ťahala bližšie ku kúpeľnému mestečku.

Začiatkom roka to vyzeralo tak, že problém rozsúdil envirorezort Tomáša Tarabu, ktorý rozhodol, že diaľnica severom nepovedie, keďže by ohrozila žriedla. Vyzerá to však tak, že medzi jednotlivými rezortmi nie je zhoda a ministerstvo dopravy má iný názor.

Ráž nesúhlasí s Tarabom

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 83% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie