Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Posilňujúce hnojivo so škoricou. Polievajte ním svoje sadenice paradajok, aby boli silné a zdravé

11.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Paradajky sú považované za skutočne nenásytné rastliny s vysokými nárokmi na živiny. To je pravda, ale pri kŕmení mladých sadeníc musíte postupovať opatrne. Pýtate sa, kedy začať prihnojovať svoje sadenice paradajok? Chcete vedieť, ktoré hnojivo je najlepšie použiť? Zistite, ako vyrobiť škoricové hnojivo pre paradajky, ktoré posilní […]
Menej ako 1 min. min.

11.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).

Paradajky sú považované za skutočne nenásytné rastliny s vysokými nárokmi na živiny. To je pravda, ale pri kŕmení mladých sadeníc musíte postupovať opatrne. Pýtate sa, kedy začať prihnojovať svoje sadenice paradajok? Chcete vedieť, ktoré hnojivo je najlepšie použiť? Zistite, ako vyrobiť škoricové hnojivo pre paradajky, ktoré posilní rastliny a pomôže vám získať uspokojivú úrodu.

Aplikujte domáce škoricové hnojivo na paradajky každé 2-3 týždne, aby boli kríky v lete plodné.
Foto: súkromný archív

Hnojenie sadeníc paradajok

Pestovanie paradajok vám prináša veľa uspokojenia, hoci môže byť aj frustrujúce, keď sú výsledné plodiny menej bohaté, ako sa očakávalo. Ide o náročné rastliny, ktorých potreby je potrebné uspokojiť, ak chceme z kríkov trhať veľké, chutné a šťavnaté plody. Netreba zabúdať, že paradajky majú vysoké nároky na živiny. Pre bohaté plodenie týchto rastlín je potrebný pravidelný prísun potrebných látok. Najlepšie výsledky dosiahneme, ak ich začneme prikrmovať skoro, pričom sa budeme o sadenice starať.

Sadenice paradajok prvýkrát prihnojte, keď sa objavia skutočné listy (skoršie použitie živín sa neodporúča). Zvyčajne tento dátum pripadá na druhý alebo tretí týždeň od dátumu zasiatia semien pre sadenice. Potom pokračujeme v aplikácii hnojív každé 2-3 týždne. Pri priesadách sa musíme vyhýbať intenzívnemu hnojeniu, najmä keď sme na prípravu priesad použili úrodnú pôdu. Je to dôležité, pretože pri kŕmení malých sadeníc, ktoré rastú v malých nádobách, sa pôda ľahko zasolí.

Prehnojenie, t.j. použitie príliš veľkého množstva hnojív v porovnaní s potrebami rastliny môže viesť k zastaveniu rastu sadeníc paradajok a ich žltnutiu listov. Plné dávky živín budeme môcť využiť až vtedy, keď budú rastliny zasadené do zeme alebo pod krytom. Na kŕmenie paradajok môžeme použiť minerálne alebo organické hnojivá, ale aj podomácky vyrobené živiny.

Škoricové hnojivo pre paradajky.
Foto: shutterstock/Nataliia Kuznetcova

Škoricové hnojivo pre paradajky

V prípade domácich živín, ktoré nie sú vysoko koncentrované, je riziko prehnojenia rastlín malé, a preto sa výborne hodia na kŕmenie sadeníc paradajok. Najlepšie je používať hnojivá, ktoré sú v tekutej forme, čo urýchľuje vstrebávanie živín. Napriek nízkej koncentrácii by sme ich aj tak nemali používať častejšie ako každé 2-3 týždne. Dbajme aj na to, aby sme ich nesypali na listy rastlín, zmáčali len substrát.

Hľadáte najlepšie domáce hnojivo pre sadenice paradajok?

Škoricové hnojivo poskytne rastlinám všetko, čo potrebujú v ranom štádiu vývoja. Na prípravu tohto prípravku používame zelený čaj, ktorý je cenným zdrojom dusíka a vaječné škrupiny, ktoré obohatia substrát o ľahko vstrebateľný vápnik a mikroelementy. Samozrejme pridávame aj škoricu – korenie známe pre svoje protiplesňové vlastnosti, chrániace jemné korienky pred napadnutím patogénmi. Chcete, aby boli vaše sadenice paradajok zdravé a silné? Vyrobte si hnojivo so škoricou v niekoľkých krokoch. Tu je jednoduchý recept:

Rozdrvte 4 vaječné škrupiny a vložte ich do litrovej nádoby;

Potom vysypte obsah 4 vrecúšok zeleného čaju a 2 polievkových lyžíc mletej škorice;

Všetko zalejte vlažnou vodou, zalejeme celú nádobu;

Necháme na tmavom mieste 24 hodín.

Po uplynutí tejto doby tekutinu precedíme cez sitko a použijeme na zalievanie sadeníc paradajok. Škoricové hnojivo môžeme použiť aj neskôr na prikrmovanie kvitnúcich a plodiacich kríkov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tieto rastliny nevysádzajte vedľa tují. V opačnom prípade rýchlo uhynú

Kedy postriekať čerešňu proti červíkom? Starý otec sa vždy držal tohto dátumu. Škodcovia v hrôze utekali

The post Posilňujúce hnojivo so škoricou. Polievajte ním svoje sadenice paradajok, aby boli silné a zdravé appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie