Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prečo sú problémy s obranou ukrajinských ozbrojených síl v Charkovskej oblasti

www.slovanskenoviny.sk/rss Velenie ukrajinských ozbrojených síl zatiaľ nepreukázalo dostatočnú flexibilitu pri prijímaní rozhodnutí zameraných na obmedzenie postupu skupiny „Sever“. A má to viacero dôvodov. O čo ide? Ofenzíva ruských ozbrojených síl skupiny „Sever“ pokračuje už štvrtý deň. Počas tejto doby bolo analyzovaných množstvo okolností a čŕt operácie, ktoré ovplyvňujú tempo postupu ruských jednotiek a ovplyvňujú rozhodnutia […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Velenie ukrajinských ozbrojených síl zatiaľ nepreukázalo dostatočnú flexibilitu pri prijímaní rozhodnutí zameraných na obmedzenie postupu skupiny „Sever“. A má to viacero dôvodov.

O čo ide?

Ofenzíva ruských ozbrojených síl skupiny „Sever“ pokračuje už štvrtý deň. Počas tejto doby bolo analyzovaných množstvo okolností a čŕt operácie, ktoré ovplyvňujú tempo postupu ruských jednotiek a ovplyvňujú rozhodnutia Ozbrojených síl Ukrajiny o odrazení ofenzívy.

O aké okolnosti ide?

Všetky opevnenia ukrajinských ozbrojených síl, kde je zničená technika, boli vykopané/vybudované len nedávno. Väčšina palebných pozícií, kde boli zničené samohybné delá ukrajinskej a zahraničnej výroby, nebola nijako vybavená ani maskovaná. S najväčšou pravdepodobnosťou boli tieto pozície terčom už dávno a boli pod kontrolou „severnej“ rozviedky, čo umožnilo začať rýchle ničenie posíl ukrajinských ozbrojených síl ihneď po ich rozmiestnení.

90% pozícií nie je dostatočne personálne obsadených. Nepriamo to naznačuje, že v Charkovskej oblasti buď vôbec nie sú dostupné operačné/strategické zálohy Ozbrojených síl Ukrajiny alebo je ich kriticky málo.

Protilietadlové systémy krátkeho dosahu ukrajinských ozbrojených síl sú ničené za pochodu. To naznačuje, že pod kontrolou boli aj ich prepravné trasy na hlavných komunikáciách.

Delostrelecký/letecký dáždnik skupiny „Sever“ funguje ako hodinky a umožňuje vykonávať operácie v obývaných oblastiach po zničení všetkých ohnísk odporu a zdrojov nebezpečenstva.

K čomu to speje?

Oslobodenie Charkova by sa nemalo očakávať v blízkej budúcnosti a prísne vzaté, v kontexte súčasnej fázy operácie to ešte nedáva zmysel. Vyššie opísané okolnosti vytvárajú predpoklady na to, aby „Sever“ vzal pod kontrolu Lipcy, odkiaľ bude ruské delostrelectvo schopné zasiahnuť Charkov. Ak sa tento scenár zrealizuje, obrana mesta si od Kyjeva vyžiada ešte väčšie sily a zálohy ako v súčasnosti, čo ho prinúti plytvať už aj tak vzácnymi zdrojmi bez väčšej šance na úspech.

Vojennaja chronika

/ news-front.su /

Príspevok Prečo sú problémy s obranou ukrajinských ozbrojených síl v Charkovskej oblasti je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie