Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Primiešajte malú časť do pôdy v kvetináči. Záplava kvetov vás prekvapí každý deň

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leigh Trail). Bujne kvitnúce, bohaté a zdravé črepníkové rastliny sú cieľom nielen skúsených kvetinárov, ale aj tých, ktorí si nimi zdobia svoje domovy. Správna starostlivosť o rastliny sa môže zdať ako zložitá úloha, ktorú bez správnych vedomostí nezvládneme. Často máme pocit, že napriek snahe nedokážeme uspokojiť potreby rastlín. Tento […]
Menej ako 1 min. min.

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Leigh Trail).

Bujne kvitnúce, bohaté a zdravé črepníkové rastliny sú cieľom nielen skúsených kvetinárov, ale aj tých, ktorí si nimi zdobia svoje domovy. Správna starostlivosť o rastliny sa môže zdať ako zložitá úloha, ktorú bez správnych vedomostí nezvládneme. Často máme pocit, že napriek snahe nedokážeme uspokojiť potreby rastlín. Tento problém vyriešia jednoduché prísady, ktoré ľahko nájdete v kuchynskej skrinke. Ak ich použijeme dnes, rastliny o niekoľko týždňov ožijú.

Domáce hnojivá uľahčia starostlivosť o rastliny v črepníkoch.
Foto: shutterstock/Leigh Trail

Ako posilniť kvety v kvetináči?

Zalievanie kvetov nemusí byť založené len na udržiavaní ich životných funkcií. Ukazuje sa, že keď zalievame, môžeme podporiť bujný rast našich obľúbených exemplárov a dokonca aj vypučanie nových pukov. Pravidelné zavlažovanie je činnosť, na ktorú by sme nemali zabúdať. Ak chcete vidieť veľkolepé výsledky a more kvetov vyčnievajúcich z kvetináča, vyberte si na tento účel minerálnu vodu. Obsahuje oxid uhličitý, ktorý dokonale rozpúšťa vápno a chráni pôdu pred nánosmi. Okrem toho je bohatá na mikro- a makroelementy, ktoré priaznivo pôsobia na kondíciu rastlín.

Ak nechcete na zalievanie rastlín používať minerálnu vodu, použite na tento účel vodu z vajec uvarených natvrdo. Kvetinári odporúčajú použiť jednoduchý trik so zvyšnou vodou. Jednoducho ju nalejte na rozdrvené vaječné škrupiny a nechajte pôsobiť 4 – 5 dní. Po uplynutí tejto doby získame za malé náklady hnojivo pre kyslomilné rastliny. Táto výživa je bohatá na uhličitan vápenatý a dusík, dve zložky, ktoré sú vynikajúce na posilnenie črepníkových exemplárov.

Ak chcete vidieť veľkolepé výsledky a more kvetov vyčnievajúcich z kvetináča, vyberte si na tento účel minerálnu vodu
Foto: shutterstock/pikselstock

Prírodné hnojivo zo zemiakového škrobu

Mladé aj staršie črepníkové rastliny potrebujú pre dobrý rast tri hlavné prvky. Sú to draslík, vápnik a fosfor. V záhradkárskych obchodoch ľahko nájdete prípravky, ktoré ponúkajú ideálnu zmes týchto prvkov. Skôr ako sa však vyberieme na nákupy, je dobré vedieť, že k nim máme prístup aj doma. Ukazuje sa, že vynikajúcim zdrojom cenného zloženia je zemiakový škrob.

Je to lacný výrobok, ktorý už zvyčajne máme v kuchynskej skrinke, a ak nie, ľahko ho kúpime v každom obchode za pár centov. V malom balení sa skrýva tajomstvo vyživených a sviežich rastlín. Ako si vyrobiť výživu pre kvety zo zemiakového škrobu? Začnite tým, že z kvetináča odstránite asi 1,5 cm vrchnej vrstvy zeminy a na jej miesto dajte jednu čajovú lyžičku zemiakového škrobu. Vrchnú časť zakryte čerstvou dávkou zeminy, jemne premiešajte a celé to zalejte. Teraz zostáva byť trpezlivý a nechať škrob urobiť svoju prácu.

Prírodný jogurt okamžitá výživa

Prírodný jogurt zmiešaný s čerstvým ovocím, semienkami a orieškami je skvelou voľbou pre zdravé občerstvenie. Táto pochúťka sa dobre hodí aj ako prírodné hnojivo pre rastliny v kvetináčoch. Je to skvelý spôsob, ako využiť zvyšky produktu, ktoré často zostávajú v pohári po varení. Záhradkári radia, že aj malé množstvo možno použiť v záhrade alebo na výživu rastlín v kvetináčoch. Ako pripravíte hnojivo z prírodného jogurtu? Začnete tým, že si nájdete veľkú misu alebo misku, potom ju naplníte jedným litrom filtrovanej vody a pridáte dve plné polievkové lyžice prírodného jogurtu. Teraz stačí všetko dôkladne premiešať, naliať do fľaše alebo pohára a aplikovať maximálne 1 – 2 krát mesačne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto si rastliny „prosia“ väčšie kvetináče a čerstvú zeminu. Posledná výzva na presadenie kvetov

Do 1 litra vody vložte 3 strúčiky cesnaku a zalejte zamiokulkas. Vyklíčia nové výhonky

The post Primiešajte malú časť do pôdy v kvetináči. Záplava kvetov vás prekvapí každý deň appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie