Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prvá vec, ktorú musíte urobiť v hotelovej izbe. Jedna náplasť môže pomôcť

10.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BGStock72). Letné obdobie je priaznivé pre cestovanie a spoznávanie nových miest, ktoré ponúkajú dlho očakávaný únik z každodennej rutiny. Pri hľadaní pohodlia sa mnohí z nás rozhodnú zostať v hoteli, ale stojí za to vedieť, aké nebezpečenstvá nám tam môžu hroziť. Prenocovanie na cudzom mieste so sebou nesie určité […]
Menej ako 1 min. min.

10.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BGStock72).

Letné obdobie je priaznivé pre cestovanie a spoznávanie nových miest, ktoré ponúkajú dlho očakávaný únik z každodennej rutiny. Pri hľadaní pohodlia sa mnohí z nás rozhodnú zostať v hoteli, ale stojí za to vedieť, aké nebezpečenstvá nám tam môžu hroziť. Prenocovanie na cudzom mieste so sebou nesie určité riziká, ktoré môžu vašu dovolenku zmeniť na nepríjemný zážitok. Predstavujeme jednoduchý trik s náplasťou, ktorá výrazne zvyšuje bezpečnosť pri pobyte v hotelovej izbe.

Na čo si dať pozor v hotelovej izbe?
Foto: shutterstock/BGStock72

Na čo si dať pozor v hotelovej izbe?

Počas pobytu v hoteli sa oplatí venovať pozornosť niekoľkým kľúčovým aspektom, ktoré môžu výrazne ovplyvniť náš pocit bezpečia a pohodlia. V prvom rade sa po vstupe do miestnosti oplatí dôkladne ju preskúmať, všímať si prípadné skryté kamery či iné rušivé elementy.

Oplatí sa tiež skontrolovať, či sú okná a dvere správne zabezpečené a či nie sú k dispozícii dodatočné zámky, ktoré je možné použiť v noci. V prípade akýchkoľvek pochybností o bezpečnosti sa oplatí ihneď kontaktovať personál hotela alebo políciu.

Mnoho ľudí si neuvedomuje, že aj priezor (ľud. kukátko) vo dverách hotela môže byť potenciálnym zdrojom nebezpečenstva. Je to dôležité najmä pre ľudí, ktorí cestujú sami, a najmä pre ženy, ktoré môžu byť náchylnejšie na neželanú pozornosť. Ďalším dôležitým aspektom je skontrolovať, či sa v miestnosti nenachádzajú skryté jednosmerné zrkadlá, ktoré by umožňovali pohľad zvonku.

Ak to chcete skontrolovať, jednoducho nakreslite čiaru pomocou fixky na zrkadlo – ak je viditeľná iba jedna čiara, môže to naznačovať prítomnosť jednosmerného zrkadla. V takom prípade je najlepšie zrkadlo prikryť uterákom alebo iným materiálom a stopy fixky odstrániť odlakovačom alebo alkoholom. Tieto jednoduché kroky výrazne zvýšia vašu bezpečnosť počas pobytu v hoteli.

POZRITE TIEŽ AJ: Radšej schovajte prepitné do vrecka. V týchto krajinách nie je vítané

Prečo si dať leukoplast na dvere počas pobytu v hoteli?

Zakrytie priezoru vo dverách hotelovej izby náplasťou je jednoduchý, ale účinný spôsob, ako zvýšiť svoju bezpečnosť. Priezor (ľud. kukátko), hoci je navrhnutý s ohľadom na pohodlie hostí, môže tiež predstavovať potenciálne nebezpečenstvo. Cudzinec môže ľahko skontrolovať, či niekto nie je v miestnosti, čo zvyšuje riziko nechcených návštev alebo krádeží. Prelepenie priezoru náplasťou alebo kusom papiera a lepiacou páskou je jednoduchý úkon, ktorý účinne zabráni neželaným osobám nahliadnuť do interiéru miestnosti.

Ďalším bezpečnostným opatrením, ktoré stojí za to, je položiť mincu na kľučku predných dverí pred spaním. Tento jednoduchý trik slúži ako zvukový alarm – ak sa niekto pokúsi otvoriť dvere, na zem spadne minca, ktorá nás prebudí a upozorní na potenciálneho votrelca. Tento typ zabezpečenia je obzvlášť dôležitý pre ľudí cestujúcich osamote, ktorí sú náchylnejší na pokusy o vlámanie do hotelových izieb.

Mali by ste zvážiť aj kontrolu miestnosti, či sa v nej nenachádzajú skryté kamery, ktoré sú bohužiaľ čoraz bežnejšie. Kamery sú najčastejšie ukryté na miestach, ako sú detektory dymu, ventilácia, lampy alebo lustre. V internetových obchodoch nájdete špeciálne kamerové detektory alebo si do smartfónu nainštalujete vhodné aplikácie, ktoré vám pomôžu lokalizovať prípadné odpočúvacie zariadenia a kamery.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nie je lepší deň na cestovanie lietadlom. Rozhoduje aj čas. To ovplyvňuje vašu pohodu

Priamo od zamestnanca letiska. Vďaka nej váš kufor odíde ako prvý

The post Prvá vec, ktorú musíte urobiť v hotelovej izbe. Jedna náplasť môže pomôcť appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie