Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

RADAR: Teploty vystoupají k 25 stupňům, pak se v Česku zatáhne. Sledujte, kde hrozí deště

Ve středu bude jasno až polojasno, odpoledne se na východě při zvětšené oblačnosti ojediněle vyskytnou přeháňky. K večeru bude na jihozápadě částečně přibývat oblačnosti. Nejvyšší teploty dosáhnou na 21 až 25 °C. Povane mírný, postupně čerstvý jihovýchodní vítr rychlostí 5 až 10 m/s s nárazy kolem 15 m/s. „V Čechách a na západě Moravy hrozí nebezpečí vzniku a šíření požárů,“ […]
Menej ako 1 min. min.

Ve středu bude jasno až polojasno, odpoledne se na východě při zvětšené oblačnosti ojediněle vyskytnou přeháňky. K večeru bude na jihozápadě částečně přibývat oblačnosti. Nejvyšší teploty dosáhnou na 21 až 25 °C. Povane mírný, postupně čerstvý jihovýchodní vítr rychlostí 5 až 10 m/s s nárazy kolem 15 m/s. „V Čechách a na západě Moravy hrozí nebezpečí vzniku a šíření požárů,“ informovali meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu, kteří kvůli tomu vydali výstrahu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nebezpečná parna zasáhnou v létě Evropu, varují meteorologové. Data ukazují strašlivý trend

Noc na čtvrtek bude jasná až polojasná, v jihozápadní polovině území se k ránu ojediněle vyskytne slabý déšť. Nejnižší teploty klesnou na 14 až 10 °C, na severovýchodě až na 7 °C. Vát bude mírný jihovýchodní vítr rychlostí 3 až 7 m/s.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, na jihozápadě se ojediněle vyskytne déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou 19 až 23 °C, na jihozápadě se budou pohybovat kolem 17 °C. V Čechách a na jižní Moravě povane čerstvý jihovýchodní vítr rychlostí 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h). Na severovýchodě a východě bude vítr slabý proměnlivý o rychlosti do 4 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Oblačno až zataženo předpovídají meteorologové také na pátek. Místy se vyskytnou přeháňky, v jižní polovině země postupně i déšť a ojediněle také bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C, přes den dosáhnou na 18 až 22 °C. Vát bude mírný, v Čechách a na jižní Moravě čerstvý jihovýchodní až východní vítr rychlostí 4 až 9 m/s, který místy v nárazech dosáhne až  na 15 m/s.

V sobotu bude také oblačno až zataženo, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Později srážek a oblačnosti ubyde. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7 °C, přes den dosáhnou na 18 až 22 °C. Vát bude mírný jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

V neděli bude polojasno až oblačno, ojediněle se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7° C, přes den pak dosáhnou na 19 až 23 °C. Vát bude slabý, přes den mírný vítr jižních směrů o rychlosti 2 až 6 m/s.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie