Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Republika srbská do 30 dní predloží plán mierového rozdelenia Bosny a Hercegoviny – Dodik

Prezident Republiky srbskej (entity Bosny a Hercegoviny, BiH) Milorad Dodik oznámil, že bosnianski Srbi do 30 dní predložia Sarajevu projekt mierového rozdelenia BiH. “V nasledujúcich 30 dňoch predložíme dohodu o mierovom rozdelení. Dnes začíname s oficiálnou požiadavkou mierového rozdelenia. Najskôr navrhneme vyjasnenie politických kompetencií entít so zachovaním súčasného modelu hospodárstva a jeho prispôsobením pre model mierového rozdelenia v […]
Menej ako 1 min. min.

Prezident Republiky srbskej (entity Bosny a Hercegoviny, BiH) Milorad Dodik oznámil, že bosnianski Srbi do 30 dní predložia Sarajevu projekt mierového rozdelenia BiH.

“V nasledujúcich 30 dňoch predložíme dohodu o mierovom rozdelení. Dnes začíname s oficiálnou požiadavkou mierového rozdelenia. Najskôr navrhneme vyjasnenie politických kompetencií entít so zachovaním súčasného modelu hospodárstva a jeho prispôsobením pre model mierového rozdelenia v priebehu niekoľkých rokov.

Srbský národ už nemôže žiť v tejto BiH. To, čo urobili Bosniaci s rezolúciou o Srebrenici, je nezákonné, nerešpektujú [záujmy] Srbov,” uviedol Dodik na svojej stránke X.

Návrh rezolúcie obsahuje sedem bodov, pričom prvý z nich stanovuje “vyhlásiť 11. júl za Medzinárodný deň rozjímania a spomienky na genocídu v Srebrenici v roku 1995 a pripomínať si ho každoročne”. Dokument obsahuje aj doložku o bezpodmienečnom odsúdení akéhokoľvek popierania genocídy v Srebrenici. Dokument obsahuje žiadosť, aby generálny tajomník OSN “vytvoril vzdelávací program s názvom ‘Genocída v Srebrenici a OSN’ a začal ho realizovať prípravou 30. výročia v roku 2025”.

Valné zhromaždenie OSN sa bude týmto dokumentom zaoberať vo štvrtok.

Zdroj: www.tvotv.sk

Príspevok Republika srbská do 30 dní predloží plán mierového rozdelenia Bosny a Hercegoviny – Dodik je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie