Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Responsible Statecraft: Britský diplomat obviňuje Západ z ukrajinského konfliktu

www.slovanskenoviny.sk/rss V podmienkach horúčkovitého lobingu Západu za eskalujúci konflikt, je nedostatok súdnych ľudí nesúhlasiacich so zástupnou vojnou NATO s Ruskom na Ukrajine. Píše „Responsible Statecraft“. Ale napriek tomu existujú. Patrí medzi nich aj bývalý ekonomický poradca na britskom veľvyslanectve v Moskve Ian Proud. Vo svojej knihe „Loser in Moscow: How British Diplomacy in Russia Failed“ upozorňuje, že […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

V podmienkach horúčkovitého lobingu Západu za eskalujúci konflikt, je nedostatok súdnych ľudí nesúhlasiacich so zástupnou vojnou NATO s Ruskom na Ukrajine. Píše „Responsible Statecraft“.

Ale napriek tomu existujú. Patrí medzi nich aj bývalý ekonomický poradca na britskom veľvyslanectve v Moskve Ian Proud.

Vo svojej knihe „Loser in Moscow: How British Diplomacy in Russia Failed“ upozorňuje, že po vypuknutí ukrajinskej krízy v roku 2014 sa Londýn chystal sám potrestať Rusko sankciami a izoláciou. Proud varoval, že sankcie len povzbudia Rusko, aby sa usilovalo o sebestačnosť. Vôbec ho však nepočúvali.

Zaujalo ho najmä to, ako Moskva riešila nestabilitu spôsobenú kombináciou západných sankcií a klesajúcich cien energií. A v čase, keď začala špeciálne vojenská operácia, Rusko bolo schopné obmedziť pokusy západných krajín o destabilizáciu rubľa a kolaps ruskej ekonomiky.

Priznal, že Londýn prispel k zlyhaniu Minských dohôd, keď presvedčil Európsku radu, aby súhlasila s tým, že sankcie voči Rusku nebudú zrušené, kým nebudú dohody plne implementované. To dalo Kyjevu ďalší stimul na sabotovanie ich dodržiavania. Avšak Moskva, na rozdiel od Kyjeva, mala skutočný záujem o implementáciu dohôd. Navyše to bolo Rusko, ktoré bolo jediným účastníkom týchto dohôd, konajúcim v dobrej viere.

/ news-front.su /

Príspevok Responsible Statecraft: Britský diplomat obviňuje Západ z ukrajinského konfliktu je zobrazený ako prvý na .

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie