Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

SaS nevylučuje, že opozícia navrhne vlastného kandidáta na predsedu parlamentu

Opozičná SaS kritizuje koalíciu za odkladanie voľby predsedu Národnej rady. Predseda strany a poslanec Branislav Gröhling nevylúčil, že ak k voľbe nepríde na aktuálnej schôdzi, osloví opozičných partnerov a navrhnú vlastného kandidáta. Informoval o tom na utorkovej tlačovej konferencii. “Sú dva mesiace po prezidentských voľbách a koalícia odkazuje občanom, že jej absolútne nezáleží na riadnom […]
Menej ako 1 min. min.

Opozičná SaS kritizuje koalíciu za odkladanie voľby predsedu Národnej rady. Predseda strany a poslanec Branislav Gröhling nevylúčil, že ak k voľbe nepríde na aktuálnej schôdzi, osloví opozičných partnerov a navrhnú vlastného kandidáta. Informoval o tom na utorkovej tlačovej konferencii.

“Sú dva mesiace po prezidentských voľbách a koalícia odkazuje občanom, že jej absolútne nezáleží na riadnom chode ústavných inštitúcií na Slovensku,” podotkol Gröhling.

KDH vyzvalo koalíciu, aby urýchlene zvolila nového predsedu parlamentu. Sú pripravení konať

V súvislosti s aktuálnou schôdzou parlamentu upozornil líder liberálov na viacero návrhov z dielne SaS, napríklad na zníženie spotrebnej dane a DPH na benzín a naftu, zabezpečenie ústavnej ochrany druhého piliera či na pomoc malým firmám so sociálnym poistením.

Poslankyňa SaS Mária Kolíková informovala tiež o návrhu skupiny poslancov na Ústavný súd pre schválenú novelu Trestného zákona. Žiadajú, aby sa obrátil na Európsky súdny dvor so žiadosťou o posúdenie otázky súladu novely s európskym právom.

Poslankyňa v novele vidí rozpor s európskym právom, ktoré hovorí o zabezpečení účinného systému pre boj s korupciou.

Problém vidí napríklad v tom, že Úrad špeciálnej prokuratúry bol zrušený bez náhrady. Poukazuje tiež na nízke trestné sadzby a nízke premlčacie lehoty pre niektoré trestné činy. Výhrady k zákonu podľa nej tlmočila aj Európska komisia.

Líder SaS tiež informoval, že tzv. lex atentát zatiaľ nevideli. Nebráni sa jeho podpore, ak to bude zákon pre lepšiu bezpečnosť a istotu ľudí na Slovensku.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie