Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Skopeček: Výroky slovenských politiků jsou děsivé. Situaci zklidní jen Fico, řekla Schillerová

„Na slovenské straně měli počkat a zklidnit emoce,“ poznamenal Skopeček k vystoupení místopředsedy slovenské sněmovny a Ficovy strany Směr-sociální demokracie Ľuboše Blahy a šéfa nejmenší vládní strany SNS Andreje Danka. Tím, že například nařkli liberální média a opozici, že na útoku nesou vinu, podle místopředsedy Sněmovny situaci nezklidnili, naopak šlo o „nákrok k občanské válce“. ČTĚTE TAKÉ: Vzal […]
Menej ako 1 min. min.

„Na slovenské straně měli počkat a zklidnit emoce,“ poznamenal Skopeček k vystoupení místopředsedy slovenské sněmovny a Ficovy strany Směr-sociální demokracie Ľuboše Blahy a šéfa nejmenší vládní strany SNS Andreje Danka. Tím, že například nařkli liberální média a opozici, že na útoku nesou vinu, podle místopředsedy Sněmovny situaci nezklidnili, naopak šlo o „nákrok k občanské válce“.

ČTĚTE TAKÉ: Vzal zbraň a šel spáchat atentát na Roberta Fica. Kdo střílel na slovenského premiéra?

Skopečka doplnila místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Věra Kovářová (STAN): „Co zaznívalo v projevech, vyvolává v lidech skutečně strach, mají pocit, že budou zavíráni za své názory a podobně. V okamžiku, kdy se stane něco tak hrozného a ten člověk nedokáže potlačit emoce a zklidnit občany, tak by v politice být neměl,“ uvedla.

Schillerová podotkla, že vystoupení reprezentantů koalice nebylo šťastné. „Nechci se ale pasovat do role někoho, kdo hodnotí slovenskou politiku. Mluvila z nich určitě bolest a šok,“ podotkla. Situaci může nějakým způsobem uklidnit právě Robert Fico, až se zdravotně zotaví natolik, aby do toho mohl vstoupit,“ dodala.

Společnost na Slovensku je podle politiků polarizovaná. „Je rozeštvaná a toto by mohlo příkopy ještě prohloubit,“ poznamenal místopředseda sněmovního rozpočtového výboru Jan Hrnčíř (SPD).

Fico byl v pondělí postřelen, když po výjezdním zasedání kabinetu ve městě Handlová vyšel na náměstí mezi občany.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tisková konference slovenské vládní koalice po atentátu na Roberta Fica

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie