Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Škrupiny vložte do rúry a pečte 30 minút. Trik, za ktorý sa nemusia hanbiť ani najlepší záhradníci

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/YULIYA KIRILLOVA). Ako sa vyrába hnojivo z vaječných škrupín? Nie každý si uvedomuje, aké je to jednoduché. Stačí vám rúra, niekoľko minút a budete úspešní. Rastliny sa vám poďakujú bujným a zdravým rastom a vy budete mať pokojný spánok. Domáce hnojivo zo zvyškov vajec je zadarmo. Ako sa vyrába […]
Menej ako 1 min. min.

13.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/YULIYA KIRILLOVA).

Ako sa vyrába hnojivo z vaječných škrupín? Nie každý si uvedomuje, aké je to jednoduché. Stačí vám rúra, niekoľko minút a budete úspešní. Rastliny sa vám poďakujú bujným a zdravým rastom a vy budete mať pokojný spánok. Domáce hnojivo zo zvyškov vajec je zadarmo.

Ako sa vyrába hnojivo z vaječných škrupín?
Foto: shutterstock/YULIYA KIRILLOVA

Existuje pomerne veľa prírodných metód hnojenia rastlín a záhradníci sa niekedy dokonca predbiehajú vo vymýšľaní nových spôsobov, ako ich posilniť, aby ste nemuseli používať drahé a chemické prípravky z obchodu. Ukazuje sa, že môžete použiť aj to, čo zvyčajne vyhadzujete do odpadu. Tento lacný a ekologický trik má už mnoho nasledovníkov. Všetko, čo musíte urobiť, je upiecť vaječné škrupiny. V čom presne tento trik spočíva?

Ako vyrobiť hnojivo z vaječných škrupín? Všetko, čo potrebujete, je rúra a pár chvíľ

Na Instagrame @katt.call sa pred časom objavilo video, ktoré ukazuje proces prípravy vaječných škrupín ako hnojiva pre rastliny. Ukázalo sa, že operácia je veľmi jednoduchá.

Jednoducho vezmite škrupiny (je dôležité, aby sa predtým nevarili v slanej vode, pretože soľ rastlinám škodí) a rozlomte ich na menšie kúsky. Neskôr ich položte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 250 °C. Pečte 30 minút. Keď škrupiny vychladnú, rozomeľte ich na prášok a podávajte ho rastlinám. Nezabudnite však, že toto hnojivo nie je vhodné pre všetky druhy. Pre ktoré druhy je vhodné?

Ktoré rastliny majú rady vaječné škrupiny? Pravidelne ich vyživujte a budú zdravo rásť

Vaječné škrupiny sú prirodzeným zdrojom vápnika, železa, zinku, kremíka, síry a fluóru. Regulujú hladinu pH rastlín, čím vyrovnávajú kyslú reakciu pôdy. Takéto hnojivo dobre poslúži paradajkám, cuketám, kapuste, levanduli, fazuli, cyprusom, hroznu, papradiam a čučoriedkam. Škrupiny sa môžu pridávať aj do kompostu, ale buďte opatrní. Hnojivo nemožno použiť na rastliny, ktorým sa darí v kyslej pôde. Hovoríme napríklad o hortenziách, azalkách, gardéniách a orchideách. Namiesto toho, aby ste im pomohli, im len uškodíte.

Hnojivo z vaječných škrupín môžete použiť na paradajky.
Foto: shutterstock/HiTecherZ

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo robiť so škrupinami z vajec? Určite ich nevyhadzujte

Zabaľte vaječné škrupiny do vrecka a hoďte ich do práčky. Účinok spozorujete už po prvom umytí

The post Škrupiny vložte do rúry a pečte 30 minút. Trik, za ktorý sa nemusia hanbiť ani najlepší záhradníci appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie