Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spíte s ponožkami alebo bez nich? Pre túto skupinu má odborník dobrú správu

22.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Anna Kolosiuk). Je spánok v ponožkách zdravý? Niektorí ľudia si nevedia predstaviť ísť do postele bez ich nosenia, iní to majú naopak. Expert na spánok sa rozhodol rozptýliť pochybnosti. Jedna skupina môže byť nespokojná. Spánok v ponožkách.Foto: shutterstock.com/Anna Kolosiuk Je mnoho tém, ktoré už roky rozdeľujú ľudí na zástancov […]
Menej ako 1 min. min.

22.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Anna Kolosiuk).

Je spánok v ponožkách zdravý? Niektorí ľudia si nevedia predstaviť ísť do postele bez ich nosenia, iní to majú naopak. Expert na spánok sa rozhodol rozptýliť pochybnosti. Jedna skupina môže byť nespokojná.

Spánok v ponožkách.
Foto: shutterstock.com/Anna Kolosiuk

Je mnoho tém, ktoré už roky rozdeľujú ľudí na zástancov a odporcov danej teórie. Problém, ktorý môže zdieľať, sa týka spánku s ponožkami alebo bez nich. Expert na spánok a generálny riaditeľ spoločnosti MattressNextDay, Martin Seeley, sa rozhodol o tejto záležitosti hovoriť.

Môžete v noci spať s ponožkami? Toto nie je len riešenie pre studené nohy

Nosenie ponožiek na spánok nie je len spôsob, ako zahriať studené nohy, ale, ako sa ukazuje, aj spôsob, ako rýchlejšie zaspať a dosiahnuť hlbšiu fázu spánku. Martin Seeley v rozhovore pre tyla.com informoval, že spánok v ponožkách prináša telu mnoho výhod.

„Nosenie ponožiek do postele môže pomôcť zahriať vaše nohy, čo môže vášmu telu signalizovať, že je čas spať. Vďaka tomu rýchlejšie zaspíte a zažijete hlbší spánok. Navyše, keď sú vaše nohy studené, vaše telo môže presmerovať energiu z vašich končatín, aby udržalo váš trup v teple, čo môže sťažiť upadnutie do hlbokého spánku. Nosením ponožiek môžete zabrániť odklonu energie a zabezpečiť hlbší a pokojnejší spánok“

– vysvetlil.

Je spánok v ponožkách zdravý? Kto môže mať prospech zo spánku v ponožkách? Zabudnite na nočné budenie

Nosenie ponožiek do postele môže byť užitočné najmä pre ľudí so studenými nohami, problémami s krvným obehom alebo pre tých, ktorým je v noci často taká zima, že sa budia. Najčastejšie ide o starších ľudí. Okrem toho, ak prechádzate menopauzou a máte problémy s reguláciou teploty, môže byť pre vás prospešné nosiť na spánok ponožky, pretože to môže pomôcť zabrániť návalom tepla.

Najlepšou voľbou do postele budú ponožky napr. z bavlny, teda ľahkých a priedušných materiálov. Ak si nie ste istí, je dobré najskôr požiadať svojho lekára o personalizovanú radu, či by ste mali spať s ponožkami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Odborníci prezradili jednoduchý trik, ako nebyť stále hladný

Niet lepšieho chleba na raňajky. Je zdravý a má nízky obsah kalórií. Vaše chudnutie konečne začne

The post Spíte s ponožkami alebo bez nich? Pre túto skupinu má odborník dobrú správu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie