Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Spíte vedľa ventilátora? Buďte opatrní, inak by sa to mohlo zle skončiť

8.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Zvyšujúce sa teploty počas letných nocí nás nútia používať v spálni ventilátor. Ukazuje sa však, že to môže byť škodlivé. Okrem ochladzovania a zlepšovania pohodlia so sebou prináša aj množstvo negatívnych účinkov. Zistite, kedy je ventilátor počas spánku škodlivý. Je možné spať s ventilátorom? Foto: shutterstock/Pixel-Shot V letných […]
Menej ako 1 min. min.

8.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

Zvyšujúce sa teploty počas letných nocí nás nútia používať v spálni ventilátor. Ukazuje sa však, že to môže byť škodlivé. Okrem ochladzovania a zlepšovania pohodlia so sebou prináša aj množstvo negatívnych účinkov. Zistite, kedy je ventilátor počas spánku škodlivý.

Je možné spať s ventilátorom?
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

V letných horúčavách hľadáme rôzne spôsoby, ako sa ochladiť a uľaviť si. Siahame po ventilátoroch alebo klimatizácii, ale nie vždy je to dobré riešenie pre naše zdravie. Neodborné používanie týchto zariadení môže viesť k nepríjemným následkom, preto je dôležité používať ich „s rozumom“.

Je možné spať s ventilátorom? Zistite, čo to môže znamenať

Ventilátor je jednou z najlacnejších možností chladenia miestnosti. Preto ho má doma veľa ľudí. Radi ho umiestňujeme aj do spálne, kde nielenže pomáha cirkulovať vzduch, ale môže byť aj oporou pri zaspávaní. Zariadenie generuje biely šum, ktorý dokonale maskuje nepríjemné zvuky z ulice. Spánok vedľa neho je teda veľmi pohodlný. Bohužiaľ, spanie vedľa ventilátora môže mať aj negatívne dôsledky.

Možnosť prechladnutia – dlhodobým vystavovaním tela chladnému vzduchu si môžete znížiť imunitu a vystaviť sa infekciám.

Suchosť očí, pokožky a hrdla – ventilátor otupuje vlhkosť vzduchu. To môže následne viesť k vysušovaniu. Má to za následok bolesť hrdla, zachrípnutie alebo podráždenie očí.

Zvýšená alergia – ľudia, ktorí sú citliví na peľ a prach, by sa mali mať pred zariadením na pozore. Pri cirkulácii vzduchu čiastočky prachu stúpajú a cirkulujú po miestnosti. To môže zvýšiť príznaky, ako je nádcha alebo kašeľ.

Svalové a kĺbové problémy – ak spíte v tesnej blízkosti ventilátora a vaše kĺby sú vystavené chladu, môžete sa zobudiť s bolesťami. Chlad tiež nepriaznivo pôsobí na vaše svaly, v ktorých sa môžu objaviť nepríjemné kŕče.

Pri cirkulácii vzduchu čiastočky prachu stúpajú a cirkulujú po miestnosti.
Foto: shutterstock/My July

Čo môžete urobiť, aby ste sa v noci ochladili? Urobte niekoľko zmien a budete spať pohodlne

Teplý vzduch neprispieva k odpočinku. Preto pred spaním poriadne vyvetrajte spálňu. Nezabudnite to však urobiť až po západe slnka. Počas horúceho počasia nikdy neotvárajte okná počas dňa. Zabránite tak vnikaniu horúceho vzduchu zvonku. Na rýchlejšie ochladenie miestnosti môžete na okenné rámy zavesiť mokrý uterák alebo prestieradlo. Pomôcť môže aj ventilátor. Mal by však byť nastavený na nízke otáčky a nasmerovaný na stenu. Dôležitým faktorom je oblečenie v ktorom spíme. Pyžamo by malo byť voľné a vyrobené zo vzdušného materiálu. Noste napríklad pyžamo z tenkej bavlny alebo ľanu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prichádzajú silné horúčavy. Tieto jednoduché spôsoby vás udržia hydratovaných po celý deň

Nerobte to počas horúceho počasia. Vôbec si neochladíte byt

The post Spíte vedľa ventilátora? Buďte opatrní, inak by sa to mohlo zle skončiť appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie