Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Svetové ekonomické fórum označilo spoločnosť Schneider Electric za maják cirkulárnej ekonomiky

"Majáky cirkularity" je nové označene pre firmy, ktoré na veľkej ekonomickej škále presadzujú obehové obchodné modely.
Menej ako 1 min. min.

15.5.2024 (SITA.sk) – “Majáky cirkularity” je nové označene pre firmy, ktoré na veľkej ekonomickej škále presadzujú obehové obchodné modely

Spoločnosť Schneider Electric, lídra v oblasti digitálnej transformácie energetického manažmentu a automatizácie zaradilo Svetové ekonomické fórum a konzultanti McKinsey medzi tri globálne majáky cirkularity v oblasti budov. Týmto novým označením sa oceňujú priekopnícke riešenia v oblasti obehovosti, ktoré ukazujú inovácie, významný vplyv a hodnotu v globálnej škále. “Majáky” vybrala nezávislá skupina odborníkov z priemyslu, akademickej obce a verejných inštitúcií.

Oblasť budov (rezidenčná a komerčná infraštruktúra) je zodpovedná za 39 % emisií CO2 súvisiacich s energiou, 33 % spotreby materiálov a tvorby odpadu a 25 % zmien v systéme krajiny. Komunita firiem s označením “maják cirkularity” ukazuje ďalším spoločnostiam spôsob, ako sa navzájom inšpirovať s cieľom urýchliť obehové opatrenia a rozšíriť ich v záujme efektívnejšieho využívania zdrojov.

Spoločnosť Schneider Electric bola ocenená Svetovým ekonomickým fórom a spoločnosťou McKinsey za svoj komplexný cirkulárny prístup v rámci portfólia svojich riešení v oblasti energetiky a automatizácie budov. Prostredníctvom ekologického dizajnu, miest na premenu odpadu na zdroje a globálnej siete renovačných centier zabránila spoločnosť Schneider Electric od roku 2018 vzniku približne 513 miliónov ton CO2 u svojich zákazníkov.

Schneider Electric používa 27 % ekologických materiálov vo všetkých svojich výrobkoch a túto úroveň plánuje do roku 2025 zvýšiť na 50 %. Až 22 % produktových radov spoločnosti Schneider Electric má možnosť cirkulácie a viac ako polovica výrobných závodov spoločnosti Schneider Electric zhodnocuje viac ako 99 % odpadu.

Jedným z príkladov toho ako spoločnosť Schneider Electric dáva produktom druhý život sú ističe MasterPact MTZ. Ističe sa po skončení životnosti odoberú od zákazníkov, rozoberú, diagnostikujú, zmodernizujú, otestujú a opäť uvedú na trh.

Program dodávateľského reťazca IMPACT

Cirkulárne obchodné modely a dizajn dodávateľského reťazca sú súčasťou programu IMPACT. Ide o ďalší vývoj transformácie dodávateľského reťazca Schneider Electric, ktorého cieľom je pozitívne ovplyvniť zákazníkov aj planétu. Jeho kľúčovými piliermi sú:

Ľudia – ľudia v spoločnosti Schneider Electric majú možnosť inovovať a každý deň pozitívne ovplyvňovať zákazníkov.
Planéta – Schneider Electric buduje udržateľný, zodpovedný a čistý dodávateľský reťazec.
Zákazníci – spoľahlivý dodávateľský reťazec spoločnosti Schneider Electric poskytuje špičkovú kvalitu v odvetví.
Výkonnosť – Schneider Electric podporuje výkonnosť prostredníctvom pokročilých technológií, inteligentných a jednotných procesov, regionálnych ekosystémov a spoločného dizajnu.

Informačný servis

Viac k témam: PR, Schneider Electric
Zdroj: SITA.sk – Svetové ekonomické fórum označilo spoločnosť Schneider Electric za maják cirkulárnej ekonomiky © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie