Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Táto omáčka premení každé jedlo. Zamilujete sa do nej. Mäso bude šťavnaté ako broskyňa

5.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Shepulova). Japonská kuchyňa má u nás veľa priaznivcov. Radi jeme nielen sushi, ale aj iné jedlá. Jednou z chutí charakteristických pre túto kuchyňu, ktorú máme obzvlášť radi, je omáčka teriyaki. Jej sladko-slaná chuť ukradla nejedno srdce. Dá sa omáčka teriyaki pripraviť aj doma? Jej príprava je jednoduchá. Sladko-slaná […]
Menej ako 1 min. min.

5.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna Shepulova).

Japonská kuchyňa má u nás veľa priaznivcov. Radi jeme nielen sushi, ale aj iné jedlá. Jednou z chutí charakteristických pre túto kuchyňu, ktorú máme obzvlášť radi, je omáčka teriyaki. Jej sladko-slaná chuť ukradla nejedno srdce. Dá sa omáčka teriyaki pripraviť aj doma? Jej príprava je jednoduchá.

Sladko-slaná chuť omáčky teriyaki ukradla nejedno srdce.
Foto: shutterstock/Anna Shepulova

Omáčka teriyaki je veľmi obľúbená, rovnako ako celá japonská kuchyňa. Vyrába sa zo sójovej omáčky, medu, ryžového octu, sezamového oleja, zázvoru, cesnaku a zemiakového alebo kukuričného škrobu. Zvyčajne sa s ňou stretávame v reštauráciách, ktoré sa špecializujú na japonské jedlá. Omáčku teriyaki však možno ľahko kúpiť v obchode alebo si ju vyrobiť doma.

Recept na omáčku teriyaki, ktorá premení každé jedlo

Ingrediencie:

120 ml sójovej omáčky,

400 ml teplej vody,

2 PL tekutého medu,

2 PL škrobu podľa výberu,

PL sezamového oleja,

PL ryžového octu,

2 lyžičky mletého zázvoru,

strúčik cesnaku.

Spôsob prípravy:

Do hrnca nalejte 300 ml vody. Zvyšok zatiaľ odložte bokom. Pridajte sójovú omáčku, med, zázvor, cesnak, olej a ocot. Ingrediencie premiešajte a priveďte do varu.

Zvyšných 100 ml vody dôkladne zmiešajte so škrobom. Pridajte do vriacej omáčky v hrnci. Dobre premiešajte a varte, kým nie je dostatočne hustá. Teriyaki omáčka je pomerne hustá a presne taká by mala byť. Hotovú omáčku môžete skladovať v chladničke až týždeň v tesne uzavretej sklenenej nádobe. Dôležité je, aby ste ju pred uložením do chladničky nechali úplne vychladnúť.

Losos v teriyaki omáčke je jednou z najchutnejších kombinácií.
Foto: shutterstock/Louno Morose

Teriyaki omáčka – na čo ju použiť?

Teriyaki omáčka je veľmi univerzálna. Hodí sa k opečenému tofu aj ku grilovanej zelenine. Dobre sa hodí k pečenému mäsu a rybám, ako aj k jedlám pripravovaným na grile. Výborne sa hodí napríklad ku grilovanému filetu z lososa. Nadšenci grilovania by mali používať nielen hustú verziu teriyaki omáčky, ale aj marinádu (marináda je o niečo redšia a škrob by sa mal vynechať) – mäso, ktoré bolo marinované niekoľko hodín, určite poteší chuťové bunky vás aj vašich hostí.

Do tejto japonskej omáčky môžete namáčať aj vyprážané jarné závitky. K jedlám s omáčkou teriyaki sa hodí ryža a biely sezam. A nebojte sa experimentovať a vyskúšajte teriyaki omáčku so svojimi obľúbenými jedlami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Krémová a hustá omáčka tzatziki? Recept mi povedala moja babička. Vraj si ju priniesla z gréckej dovolenky

Objavila som tajomstvo najlepšej cesnakovej omáčky. Na každé 2 strúčiky pridávam čajovú lyžičku tejto prísady

The post Táto omáčka premení každé jedlo. Zamilujete sa do nej. Mäso bude šťavnaté ako broskyňa appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie