Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Technická analýza Bitcoinu

Bitcoin, priekopnícka kryptomena, je od svojho vzniku predmetom intenzívneho skúmania a záujmu. Technická analýza odhaľuje obdobie konsolidácie, pričom cena sa pohybuje okolo 69 500 USD v rámci 24-hodinového obchodného pásma od 69 213 USD do 69 840 USD. Trhová kapitalizácia tohto popredného digitálneho aktíva predstavuje 1,36 bilióna USD, pričom objem obchodov za rovnaké obdobie dosiahol […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin, priekopnícka kryptomena, je od svojho vzniku predmetom intenzívneho skúmania a záujmu. Technická analýza odhaľuje obdobie konsolidácie, pričom cena sa pohybuje okolo 69 500 USD v rámci 24-hodinového obchodného pásma od 69 213 USD do 69 840 USD. Trhová kapitalizácia tohto popredného digitálneho aktíva predstavuje 1,36 bilióna USD, pričom objem obchodov za rovnaké obdobie dosiahol 14,83 miliardy USD.

Hodinový graf Bitcoinu naznačuje fázu konsolidácie s menšími výkyvmi. Cena dosiahla vrchol na úrovni 69 580 USD predtým, ako zaznamenala mierny ústup. Objem obchodovania je vo všeobecnosti nízky a pohybuje sa okolo maximálnej a minimálnej úrovne. Kľúčový support je identifikovaný na úrovni 69 200 USD, zatiaľ čo rezistencia leží na úrovni 69 840 USD.

Na štvorhodinovom grafe Bitcoin vykazuje výrazný pokles z maximálnej hodnoty 71 958 USD zo 7. júna, po ktorom nasledovalo obdobie stabilizácie. Tento graf odhaľuje zvýšený objem obchodovania počas poklesu, čo naznačuje potenciálny výpredaj. Podpora sa nachádza na úrovni 68 450 USD a rezistencia na úrovni 71 958 USD.

Denný graf BTC zobrazuje výrazný nárast z úrovne 60 176 USD 10. mája na maximálnu úroveň 71 958 USD, po ktorom nasledovala korekcia a pohyb do strany. Tento model naznačuje fázu objavovania cien a konsolidácie. Výrazné cenové pohyby sprevádza prudký nárast objemu, pričom počas fázy konsolidácie objem klesá. Kľúčové úrovne podpory a odporu sú 60 176 USD a 71 958 USD.

Oscilátory poskytujú zmiešaný obraz, pričom index relatívnej sily (RSI) je na úrovni 55 a stochastický index na úrovni 53, pričom oba indikujú neutrálne podmienky. Index komoditného kanála (CCI) na úrovni 39 a priemerný smerový index (ADX) na úrovni 24 tiež naznačujú neutralitu. Ukazovateľ momentum na úrovni 1941 však signalizuje býčie nálady, zatiaľ čo úroveň kĺzavého priemeru konvergentnej divergencie (MACD) na úrovni 1007 naznačuje medvedie nálady.

Technická analýza Bitcoinu je komplexná oblasť, ktorá kombinuje rôzne ukazovatele a modely na interpretáciu trhových trendov a potenciálnych budúcich pohybov. Oscilátory ako RSI a Stochastic síce ponúkajú pohľad na súčasné podmienky na trhu, ale musia sa brať do úvahy spolu s ďalšími faktormi, ako sú objem obchodovania, úrovne podpory a odporu a širší sentiment na trhu.

Investori a obchodníci sa pri prijímaní informovaných rozhodnutí spoliehajú na technickú analýzu, ale je dôležité si uvedomiť, že takáto analýza je len jednou časťou komplexnej investičnej stratégie. Trhové podmienky sa môžu rýchlo meniť a minulá výkonnosť nie je ukazovateľom budúcich výsledkov. Ako vždy, pri účasti na trhu s kryptomenami je rozhodujúca náležitá starostlivosť a vyvážený prístup k riadeniu rizík.

Na záver možno konštatovať, že súčasná technická analýza Bitcoinu naznačuje stabilnú fázu konsolidácie so zmiešanými signálmi z rôznych ukazovateľov. Toto obdobie relatívnej stability môže predstavovať príležitosť pre strategické obchodné rozhodnutia, ale zároveň zdôrazňuje dôležitosť neustáleho monitorovania a analýzy v neustále sa vyvíjajúcom prostredí trhov s kryptomenami.

Zdroj: TradingView

Príspevok Technická analýza Bitcoinu je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie