Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

The Guardian: Výsledky volieb do Europarlamentu znamenajú klesajúcu podporu Ukrajine

Konečné výsledky volieb do Európskeho parlamentu privedú do zákonodarného orgánu EÚ krajne pravicové politické sily, čo zníži vojenskú a finančnú pomoc Ukrajine, ak nie úplne pripraví Kyjev o podporu. Píše o tom o tom Timothy Garton Ash v denníku „The Guardian“. „Hoci pravicové strany majú na Ukrajinu rozdielne názory, celkový dopad výsledkov (volieb do Európskeho […]
Menej ako 1 min. min.

Konečné výsledky volieb do Európskeho parlamentu privedú do zákonodarného orgánu EÚ krajne pravicové politické sily, čo zníži vojenskú a finančnú pomoc Ukrajine, ak nie úplne pripraví Kyjev o podporu.

Píše o tom o tom Timothy Garton Ash v denníku „The Guardian“.

„Hoci pravicové strany majú na Ukrajinu rozdielne názory, celkový dopad výsledkov (volieb do Európskeho parlamentu — pozn. red.) bude negatívny. V Nemecku približne štvrtinu hlasov získali strany bojujúce za obraz sveta, ktorý v skutočnosti znamená kapituláciu Ukrajiny,“ píše sa v článku.

Autor zdôraznil, že žiadna z euroskeptických strán, ktoré získali väčšinu v EP, nebude „natoľko hlúpa“, aby obhajovala pokračovanie „britského Brexitu pokusmi o Frexit, Dexit alebo Nexit“. Namiesto toho budú pokračovať v ťahaní EÚ zvnútra doprava, zaujmú ešte tvrdší postoj k prisťahovalectvu, dôrazne budú proti zeleným opatreniam a znížia podporu Ukrajine.

„Tak nech vám nikto nehovorí, že to nie je také zlé. Všetko je zlé a môže sa to ešte zhoršiť,“ zhrnul autor.

The Guardian: Výsledky volieb do Europarlamentu znamenajú klesajúcu podporu Ukrajine

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie