Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Toto je posledný termín na sadenie týchto rastlín a byliniek. Nezabudnite na to

Riziko jarných mrazov je za nami, takže teraz je najvyšší čas vysiať rastliny, ktoré milujú teplo a slnko. Je to posledná výzva na sezónu, aby ste si mohli vychutnať aromatické bylinky a dobre vyzerajúcu zeleninu priamo zo záhrady. V júni nanovo naplníme zeleninové záhony a využijeme slnečné počasie na to, aby sme do teplej pôdy […]
Menej ako 1 min. min.

Riziko jarných mrazov je za nami, takže teraz je najvyšší čas vysiať rastliny, ktoré milujú teplo a slnko. Je to posledná výzva na sezónu, aby ste si mohli vychutnať aromatické bylinky a dobre vyzerajúcu zeleninu priamo zo záhrady.

V júni nanovo naplníme zeleninové záhony a využijeme slnečné počasie na to, aby sme do teplej pôdy vysadili semená rastlín, ktoré milujú teplo. Ktoré konkrétne druhy vysievame práve teraz?

Čas na zmenu v zeleninovej záhrade

Jar sa pomaly končí a s ňou sa pomaly končí aj čas zeleniny vysadenej v marci a apríli, ako sú reďkovky, špenát a šalát. Záhony by však nemali ležať ladom. Nenechajte ich zarásť burinou a voľné miesto využite na výsev teplomilných byliniek a zeleniny.

Pred založením novej plodiny v záhrade je však dobré pôdu na záhonoch zrýľovať a upravovať. Pred výsevom rastlín môžete pôdu obohatiť prírodným hnojivom, napríklad kompostom. Dbajte tiež na to, aby bola pôda počas horúceho počasia dobre zvlhčená.

Keď sú záhony pripravené, môžeme začať s výsevom. V júni stavme na rastliny, ktoré sú citlivé na nízke teploty a potrebujú predovšetkým slnko a teplo. Ide o zeleninu a bylinky, ktoré máme radi.

Výsev týchto druhov zeleniny v júni

V júni je posledný čas na výsev neskorých odrôd niektorých druhov zeleniny, napríklad uhoriek alebo šalátu a rukoly. V tomto mesiaci by sa mala do zeme zasiať aj červená repa a kukurica, ako aj zelená fazuľa.

Slnečné júnové dni sú ideálnym časom na výsev teplomilnej kapustovej zeleniny. Vtedy by sa v našej záhrade mala objaviť biela kapusta, kaleráb a ružičkový kel. V tomto čase môžeme zeleninovú záhradu doplniť aj chutnou brokolicou, ktorej pestovanie môže byť napriek zdaniu jednoduché a zábavné.

Vysejte do záhrady bylinky už teraz

Jún je tiež čas na výsev byliniek, ktoré milujú slnko a teplo. Rastliny južnej proveniencie, ako napríklad bazalka a koriander, by mali ísť do našich bylinkových záhrad práve teraz. Ďalšou stredomorskou bylinkou, ktorá by nemala chýbať v našich záhradách, je mäta – nenahraditeľný doplnok letných dezertov a koktailov.

Teplý začiatok leta je tiež ideálny čas na výsev domácich byliniek. Práve teraz môžeme do zeme zasadiť semená kôpru. Do bylinkovej záhrady môžeme zasadiť aj žeruchu.

Ak sme teda už zozbierali skorú jarnú zeleninu, oplatí sa myslieť na ďalšiu úrodu a založiť nové porasty rastlín, ktorým praje dlhý deň.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie