Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Třetí největší město jižních Čech, kde neváhají investovat do občanů: Písek

Jedno z pojmenování, které Písek nese, je město studentů a seniorů. Právě těmto skupinám věnuje vedení města pozornost. „Město Písek je třetím největším městem v jižních Čechách, po Českých Budějovicích a Táboře. Je ideálním městem pro život, a to pro všechny věkové skupiny. Máme zde mnoho základních i středních škol, máme zde vysokou školu,“ vyjmenovává pozitiva […]
Menej ako 1 min. min.

Jedno z pojmenování, které Písek nese, je město studentů a seniorů. Právě těmto skupinám věnuje vedení města pozornost. „Město Písek je třetím největším městem v jižních Čechách, po Českých Budějovicích a Táboře. Je ideálním městem pro život, a to pro všechny věkové skupiny. Máme zde mnoho základních i středních škol, máme zde vysokou školu,“ vyjmenovává pozitiva starosta města Písek, Michal Čapek.

Písek, tady si děti mají kde hrát

A dodává, že letos chce radnice investovat do města více než 600 milionů korun. „Významnou část tvoří investice do hřišť. Jsou to hřiště sportovní, jsou to hřiště dětská a jednou z těch nejvýznamnějších investic je investice do dětského dopravního hřiště.“

ČTĚTE TAKÉ: Ze západu Čech až k vám na talíř: Nahlédněte s námi do Drůbežářského závodu Klatovy

Deset let nevyužívaný prostor město loni zakoupilo a dopravní hřiště opět zprovoznilo. V současné době plánuje jeho velkou rekonstrukci, aby mohlo co nejdříve sloužit dětem jako nejmodernější dopravní hřiště v Jihočeském kraji. Momentálně největší investice města směřuje do oblasti péče o seniory. „Stojíme před pobytovým domem pro seniory, kde město Písek buduje zařízení pro 57 seniorů, ve kterém budou jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje s kompletním zázemím. Sám jsem přesvědčen o tom, že péče o seniory vypovídá o úrovni společnosti,“ říká místostarosta Michal Přibáň v pořadu Prima město.

V rekonstruovaných prostorách vzniká velkokapacitní kuchyně, kde personál zvládne uvařit a vydat až tisíc jídel denně a zajistit tak službu nejen klientům zařízení, ale i dalším seniorům ve městě. Pobytový dům bude nabízet i další nadstandardní služby. „Součástí tohoto zařízení i možnost zde ubytovat příbuzné klientů. Pokud by potřebovali, tak tady mohou i přespat a důstojně se se svým příbuzným rozloučit,“ uvádí dále místostarosta.

Hotovo by mělo být v červnu. První klienti by se tu tak mohli zabydlet na začátku příštího roku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dolní oblast Vítkovic: Více než jen historie výroby koksu a surového železa

V Písku to žije

Ať jsou to divadelní představení a koncerty v Divadle Fráni Šrámka nebo například hudební recitály v Koncertní síni svaté Trojice. „Písek je vnímán jako filmové město, proto jsme rádi, že došlo k rekonstrukci letního kina v minulých letech, které bude nejenom promítat a promítá zajímavé tituly, ale chystáme do něj řadu koncertů a festivalů. Letos to bude LoveSand, festival pro mladou generaci a Rockstage,“ láká návštěvníky Josef Kašpar, ředitel Centra kultury města Písek.

Dále lze pozvat na srpnový Mezinárodní folkórní festival Písek, který ve městě, ve zdejších krásných Palackého sadech, už 29 let pořádá místní folklórní soubor Písečan.

K dalším tradičním akcím, které Písek charakterizují, patří bezesporu i festival Pískoviště. Jeho součástí je výstava Soch z písku, které právě v těchto místech, na náplavce u řeky Otavy, každoročně rostou až do výšky tří metrů. Letošní umělecké výtvory se ponesou v duchu tématu vorařství.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie