Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tu sú 3 bylinky na lepší spánok. Po nich budete spať ako bábätko

24.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes). Nespavosť je bežný stav, ktorý môže znepríjemniť život. Primeraný odpočinok ovplyvňuje celý náš deň, preto sa oplatí o neho dbať. Čo by ste mali robiť, ak máte problémy so zaspávaním alebo sa počas noci budíte? Tu sú tri bylinky, ktoré pomáhajú v boji proti stresu a nespavosti. Spánok […]
Menej ako 1 min. min.

24.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fizkes).

Nespavosť je bežný stav, ktorý môže znepríjemniť život. Primeraný odpočinok ovplyvňuje celý náš deň, preto sa oplatí o neho dbať. Čo by ste mali robiť, ak máte problémy so zaspávaním alebo sa počas noci budíte? Tu sú tri bylinky, ktoré pomáhajú v boji proti stresu a nespavosti.

Spánok je kľúčovým prvkom zdravia.
Foto: shutterstock/fizkes

Kráľovná medzi bylinkami na spanie. Je to číslo jedna na zozname

Medovka je bylinka, ktorá je už po stáročia cenená pre svoje vlastnosti zmierňujúce stres a úzkosť. Podporuje zdravý a regeneračný spánok a jej prirodzené upokojujúce účinky pomáhajú znižovať nervové napätie, čo prispieva k lepšej kvalite spánku.

Pravidelná konzumácia medovky lekárskej môže pomôcť udržať emocionálnu rovnováhu a zlepšiť celkovú pohodu. Ak chcete využiť jej upokojujúce vlastnosti, odporúča sa pripraviť si čaj z medovky a vypiť ho približne hodinu pred plánovaným odchodom do postele. Takýto rituál umožní mysli aj telu postupne sa upokojiť a pripraviť sa na nočný odpočinok. Medovka je preto ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú prírodné spôsoby boja proti nespavosti a stresu.

Máte problémy so spánkom? Bežte si do lekárne po medovku!
Foto: Pixabay/Myriams-Fotos

Najčastejšie sa používa pri strese. Tiež uľahčuje zaspávanie

Levanduľa je jednou z najobľúbenejších byliniek, cenená pre svoje relaxačné vlastnosti. Jej jemná kvetinová vôňa zmierňuje stres a navodzuje stav hlbokej relaxácie, ktorá podporuje zdravý spánok. Pravidelné používanie levandule môže pomôcť znížiť úzkosť a napätie, čo sa prejavuje pokojnejšími nocami.

Vôňa levandule znižuje srdcovú frekvenciu a krvný tlak, čím podporuje prirodzené upokojenie organizmu. Na zlepšenie kvality spánku si môžete levanduľový olej rozprašovať na vankúš alebo používať difuzér v spálni. Pravidelné zaraďovanie levandule do večernej rutiny má dlhodobý prínos pre zdravie a celkovú pohodu.

Levanduľa pomáha znižovať stres a zlepšuje kvalitu spánku.
Foto: shutterstock/LN team

Málo známa rastlina, ktorá pomáha proti nespavosti

Mučenka je rastlina, ktorá je už po stáročia známa pre svoje jedinečné upokojujúce vlastnosti. Jej prirodzený účinok spočíva v uvoľňovaní nervového napätia, vďaka čomu je účinnou podporou v boji proti stresu.

Vďaka svojim vlastnostiam mučenka uľahčuje zaspávanie a pomáha telu prejsť do uvoľneného stavu potrebného pre zdravý spánok. Túto bylinu si často vyberajú tí, ktorí bojujú s nespavosťou alebo majú problémy so zaspávaním, pretože ponúka jemnú, ale účinnú podporu. Môže sa konzumovať vo forme čaju alebo doplnku, čo z nej robí ľahko dostupný a prírodný liek. Zavedenie mučenky do vášho jedálnička môže pomôcť pri nočnom prebúdzaní.

Čaj z mučenky uvoľňuje nervové napätie.
Foto: shutterstock/Wirestock Creators

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Robíme to stále, keď ideme spať. Odborník hromží: Nie je nič horšie

Sľubujú vedomý spánok na požiadanie, stačí nosiť čelenku. Vedci varujú

The post Tu sú 3 bylinky na lepší spánok. Po nich budete spať ako bábätko appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie