Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tuk na bruchu je len jedným zo signálov. Utekajte, aby ste tento test vykonali skôr, než bude príliš neskoro

28.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anon Nernsai). Kortizol hrá v našom tele veľmi dôležitú úlohu. Jeho zvýšená hladina je dôvodom na obavy. Aké príznaky to môžu naznačovať? A ako môžeme prirodzene znížiť hladinu kortizolu v krvi? Existuje niekoľko vecí, ktoré stojí za to vedieť. Zvýšený kortizol? Skontrolujte najčastejšie príznaky.Foto: shutterstock/Anon Nernsai Kortizol je steroidný […]
Menej ako 1 min. min.

28.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anon Nernsai).

Kortizol hrá v našom tele veľmi dôležitú úlohu. Jeho zvýšená hladina je dôvodom na obavy. Aké príznaky to môžu naznačovať? A ako môžeme prirodzene znížiť hladinu kortizolu v krvi? Existuje niekoľko vecí, ktoré stojí za to vedieť.

Zvýšený kortizol? Skontrolujte najčastejšie príznaky.
Foto: shutterstock/Anon Nernsai

Kortizol je steroidný hormón produkovaný stratum striatum kôry nadobličiek. Jeho najdôležitejšou funkciou je zvýšenie koncentrácie glukózy v krvi na stimuláciu nášho tela. Keď sme vystavení stresu, verí, že nám to dodáva energiu. Kortizol sa bežne nazýva stresový hormón. Jeho neustále vysoká hladina má negatívny vplyv nielen na našu pohodu, ale aj na naše fyzické zdravie.

Akých príznakov by sme sa mali obávať? Nedávno túto tému rozoberala na svojom instagramovom profile influencerka, ktorá online propaguje zdravý životný štýl medzi zrelými ženami.

Zvýšený kortizol? Skontrolujte najčastejšie príznaky

Ukazuje sa, že jedným z najčastejších príznakov, ktoré môžu naznačovať zvýšenú hladinu kortizolu, je nadmerné hromadenie tukového tkaniva na bruchu. Okrem toho môžu poplašné signály zahŕňať aj:

nadmerné vypadávanie vlasov

nadmerné potenie,

neustála chuť na sladké,

problémy so zaspávaním,

ukladanie tukového tkaniva okolo tváre,

opuch na tvári (najmä po prebudení).

Ako prirodzene znížiť kortizol?

Ak spozorujete takéto príznaky, najskôr sa poraďte s lekárom, ktorý po vykonaní testov bude schopný stanoviť diagnózu. Okrem toho stojí za to zamerať sa na správnu výživu a aktívny životný štýl. Veľmi dôležitú úlohu zohráva aj zdravý spánok. Zoznam produktov, ktoré pomôžu prirodzene znížiť hladinu kortizolu, zahŕňa okrem iného aj zelený čaj, olivový olej, kakao a zdravé sacharidy (napríklad quinoa).

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Je účinný aj pri redukcii odolného tuku. V čom spočíva lipolaser?

Vytlačte si ju a napite sa jej do sýtosti. Príjemné osvieženie nielen v horúcom počasí

The post Tuk na bruchu je len jedným zo signálov. Utekajte, aby ste tento test vykonali skôr, než bude príliš neskoro appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie