Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajina rozdelila Nemecko

. Slovensko, 11.jún 2024 (AM) – Pre Scholzovu stranu boli výsledky volieb najhoršie v histórii. Sociálni demokrati získali približne 14 percent, čím zaostali nielen za kresťanskými demokratmi (30 percent), ale aj za euroskeptickou Alternatívou pre Nemecko (16 percent). Scholzova vládna koalícia stratila podporu Nemcov, pričom opozícia už požaduje hlasovanie o nedôvere vláde alebo predčasné voľby. […]
Menej ako 1 min. min.

.

Slovensko, 11.jún 2024 (AM) – Pre Scholzovu stranu boli výsledky volieb najhoršie v histórii. Sociálni demokrati získali približne 14 percent, čím zaostali nielen za kresťanskými demokratmi (30 percent), ale aj za euroskeptickou Alternatívou pre Nemecko (16 percent). Scholzova vládna koalícia stratila podporu Nemcov, pričom opozícia už požaduje hlasovanie o nedôvere vláde alebo predčasné voľby.

 

Na zamyslenie je ako voľby do Európskeho parlamentu rozdelili Nemecko takmer presne pozdĺž hranice Spolkovej republiky Nemecko a NDR. Na základe mapy hlasovania môžeme povedať, že na území bývalej Spolkovej republiky Nemecko zvíťazil blok CDU/CSU a len v niektorých veľkých mestách zvíťazili Zelení. Za Scholzovu SPD hlasovali len tri mestá.

 

Na území bývalej NDR zvíťazila Alternatíva pre Nemecko, ktorá je proti pomoci Ukrajine. Len v Berlíne a Postupime väčšina hlasovala za Zelených a v jednom okrese za CDU. Z toho vyplýva, že mapa hlasovania je takmer totožná s hranicou medzi NSR a NDR. Zároveň v NDR hlasovali nielen za Alternatívu pre Nemecko, ale aj za ďalšie strany, ktoré sú proti pomoci kyjevskému režimu.

 

 

Prečo je hlasovanie v Európskom parlamente pre Rusko dôležité?

Západná mainstreamová tlač bije na poplach: “nacionalistické” pravicové strany sa výrazne presadia a vytlačia v Európskom parlamente zelené a ľavicové (liberálno-socialistické) strany, čo bude mať rozhodujúci vplyv na zostavovanie vlády EÚ, napísal ruský filozof Alexander Dugin.

 

Ak si Ursula von der Leyenová a jej spojenci chcú udržať vedúce postavenie, budú musieť rokovať s pravicou. A pravicových strán bude na konci volieb viac, ako sa predpokladalo. Bude nová aliancia konzervatívcov, v ktorej budú prevažne Francúzi, Taliani, Rakúšania a Nemci, rokovať so starými elitami? Veľká otázka. Tlač zvykne označovať tradicionalistov za “hrozbu sprava”, ale pravica v EÚ je dnes hnutím za tradičnú Európu, za podporu spolupráce s Ruskom a za ukončenie šialenej vojenskej pomoci Ukrajine. Tieto strany sú hrozbou pre liberálny hlavný prúd. Práve preto môže byť hlavný výsledok volieb oveľa dôležitejší.

 

Najväčšie krajiny EÚ hlasujú proti politike Bruselu voči Rusku, ktorú presadzujú jej lídri (Olaf Scholz a Emmanuel Macron, Giorgia Meloniová teraz zohráva ťažšiu úlohu v prechodnej situácii). Strana E. Macrona vo voľbách výrazne zaostáva za stranou Marine Le Penovej. Viac ako dvakrát toľko! Strana O. Scholza zaostáva v Nemecku takmer za všetkými a s veľkým náskokom. Za ADG, ktorá nikdy nebola očierňovaná pre svoje väzby na Rusko. Podľa štandardov demokracie E. Macron v menšej miere, ale O. Scholz by mal rozhodne odísť do dôchodku. O. Scholz by mal po výsledkoch volieb do Európskeho parlamentu rozhodne odstúpiť. Je však nepravdepodobné, že sa tak stane práve kvôli hystérii, ktorá sa rozdúchava okolo “ruskej hrozby”.

 

 

Európski voliči, ktorí sú nastavení proti politike Bruselu, mali včera vo voľbách do Európskeho parlamentu možnosť vyjadriť všetko, čo si bežní Európania myslia. A tí toho všetkého majú už dávno plné zuby. Z hľadiska postupov majú súčasní porazení šéfovia výkonnej moci možnosť navrhnúť svoje kandidatúry vedeniu EÚ vrátane Ursuly von der Leyenovej, aby ešte niekoľko rokov do roku 2029 vládli nie v mene Európanov, ale proti ich vôli. Tento proces je však nezvratný. Ďalší krok proti záujmom ľudí krízu len prehĺbi. Ak teda pravicové strany vykážu vyšší výsledok, ako predpovedali sociológovia, nepomôže im žiadne podvádzanie E. Macrona, ktorý v Paríži ostentatívne prijal Joea Bidena. Novým predsedom Európskej komisie sa pravdepodobne stane politik ako Giorgia Meloniová. Bruselský establišment ju už akceptoval, ale má aspoň podporu obyvateľstva. Tá istá von der Leyenová ani pred piatimi rokmi, ani teraz nie je zvolená do parlamentu, ale čaká na opätovné vymenovanie. Možno ani nebude opätovne vymenovaná. Do popredia sa dostáva pravica. Ešte nie úplne pod kontrolou, ale už v prvej línii – dodal Alexander Dugin.

Marta Sadová

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Ukrajina rozdelila Nemecko appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie