Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Aktuálne spravodajstvo

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aktuálne spravodajstvo

Menu

Úplne nový model BMW M4 CS vyšší výkon menšia hmotnosť

Pre milovníkov výkonu prichádza BMW M4 CS. Výkon motora sa zvýšil na 550 k, dostal špecificky naladený podvozok a nižšiu hmotnosť, k čomu prispelo množstvo komponentov vyrobených z plastu vystuženého uhlíkovými vláknami. Motor dosahuje maximálny krútiaci moment 650 Nm už od 2 750 ot./min. až po 5 950 ot.min. Maximálny výkon vrcholí pri 6 250 […]
Menej ako 1 min. min.

Pre milovníkov výkonu prichádza BMW M4 CS. Výkon motora sa zvýšil na 550 k, dostal špecificky naladený podvozok a nižšiu hmotnosť, k čomu prispelo množstvo komponentov vyrobených z plastu vystuženého uhlíkovými vláknami.

Motor dosahuje maximálny krútiaci moment 650 Nm už od 2 750 ot./min. až po 5 950 ot.min. Maximálny výkon vrcholí pri 6 250 ot./min. a červená zóna sa nachádza pri 7 200 ot./min. Nový model BMW M4 CS sa bude od júla vyrábať v závode BMW Group Dingolfing. Objednávkové knihy sa otvoria od konca mája.

Výkonové vlastnosti radového šesťvalcového motora BMW v modeli M4 CS, osemstupňová prevodovka M Steptronic a M Inteligentný pohon všetkých kolies xDrive dodávajú novej špeciálnej edícii dynamický postoj a istotu. Vozidlo zrýchli z 0 na 100 km/h za 3,4 sekundy, zatiaľ čo zrýchlenie z 0 na 200 km/h trvá 11,1 sekundy.  

Najvyššia rýchlosť špeciálnej edície štandardne dodávanej s balíkom M Driver ‘s Package je elektronicky obmedzená na 302 km/h. Pri testovaní na Severnej slučke okruhu Nürburgring zaznamenal nový model BMW M4 CS na celom 20,832-kilometrovom kole oficiálny a notársky overený čas 7. min. 21,989 sek.

Šesťvalcový radový motor vyvinutý pre motoršport 

Motor má extrémne tuhú kľukovú skriňu navrhnutú tak, aby zvládala veľmi vysoké spaľovacie tlaky. Kovaný odľahčený kľukový hriadeľ vykazuje mimoriadnu torznú odolnosť. Úpravy sa dotkli aj zvýšenia maximálneho plniaceho tlaku dvoch turbodúchadiel na 2,1 baru a úprav riadiacich jednotiek motora.

Motor sprevádza emocionálne strhujúci zvuk z dvojvetvového výfukového systému, ktorý dostal elektronicky ovládané klapky, odľahčený titánový zadný tlmič a dva páry matných čiernych koncoviek.

Osemstupňová prevodovka, M xDrive a M diferenciál 

Vozidlo má osemstupňovú prevodovku M Steptronic s funkciou Drivelogic, umožňujúcou nastavenie radenia podľa preferencií vodiča. M xDrive systém premieta väčšinu výkonu na zadné kolesá, spolupracujúc s M aktívnym variabilným diferenciálom, čo pridáva unikátny zážitok pri jazde.

M Setup umožňuje vodičovi zvoliť režim 4WD Sport, ktorý ešte viac posilní pohon zadných kolies. Vypnutím DSC sa môže aktivovať čisto zadný pohon, poskytujúc skúseným vodičom ešte intenzívnejší zážitok z jazdy.

Intenzívne odľahčovanie s využitím CFRP

Skvelý príklad odľahčenia predstavuje strecha z uhlíkových vlákien, ktorá svojou nízkou hmotnosťou približuje ťažisko bližšie k vozovke a tým zvyšuje obratnosť a dynamiku v zákrutách. Z tohto materiálu vznikli aj kapota, predný spojler, predné prívody vzduchu, kryty vonkajších spätných zrkadiel, zadný difúzor a zadný spojler v štýle Gurney.

Nový model BMW M4 CS sa štandardne dodáva aj s kovaným M diskami kolies z ľahkej zliatiny v exkluzívnom dizajne V-spoke. Ľahké kolesá (19-palcové na prednej náprave a 20-palcové na zadnej) ň

The post Úplne nový model BMW M4 CS vyšší výkon menšia hmotnosť appeared first on Autogratis.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie