Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Úspešný záver karate sezóny ukončil Memoriál osobností žiarskeho karate

Máme za sebou viac ako úspešný víkend, ktorý bol pre mnohých z nás oveľa dlhší a úspešnejší, ako sme si na jeho začiatku dovolili dúfať. Karate víkend začal domácou súťažou pre najmladšie ročníky a skončil spoločným nedeľným gulášom, ktorým sme uzavreli súťažnú sezónu. Sobotu sme odštartovali turnajom pre najmladších a hlavne začínajúcich karate bojovníkov MEMORIÁLOM […]
Menej ako 1 min. min.

Máme za sebou viac ako úspešný víkend, ktorý bol pre mnohých z nás oveľa dlhší a úspešnejší, ako sme si na jeho začiatku dovolili dúfať. Karate víkend začal domácou súťažou pre najmladšie ročníky a skončil spoločným nedeľným gulášom, ktorým sme uzavreli súťažnú sezónu.

Sobotu sme odštartovali turnajom pre najmladších a hlavne začínajúcich karate bojovníkov MEMORIÁLOM OSOBNOSTÍ ŽIARSKEHO KARATE. Memoriál má v Žiari niekoľkoročnú tradíciu. Od roku 2006 sme ho organizovali ako Memoriál Jozefa Juhaňáka, na počesť zakladajúceho člena nášho karate klubu. Po tom čo nás pred rokom opustil dlhoročný prezident klubu, Ľubomír Striežovský starší, sme sa tento rok rozhodli memoriál premenovať. A tak sme sa „s novou“ súťažou presunuli na nové miesto. Z mestskej športovej haly do priestorov zimného štadióna. Tento rok k nám zavítalo 33 klubov s 263 pretekármi.

Žiarska zostava: 36 pretekárov a 34 medailí

Naša domáca „mestská výprava“ zložená z našich najmladších, niekoľkých pokročilých, ale viacerých začínajúcich pretekárov, ktorí našli odvahu postaviť sa na súťažné tatami možno aj prvý krát, mala 36 pretekárov, ktorí spoločne vybojovali 34 medailových umiestnení.

Súťaž sa začala tradične s AGILITY, kde sa súťaží v kategóriách po ročníkoch. Z agility si naši malí karatisti odniesli najviac medailových umiestnení, treba však povedať, že sme udeľovali 3 tretie miesta. Zlato a pohár pre víťaza kategórie si odniesli Adam Rak, Sofia Pračková a Kristína Tóthová. Zo striebornej medaily sa tešil náš najmladší začínajúci pretekár Paľko Siekela. Na bronzové stupienky vystúpili dievčatá-Lenka Beňová, Nina Berndtová, Ela Štefanková, Timea Smutná a chlapci-Daniel Danko, Stanislav Pavla, Samuel Ščerba, Patrik Pukan a Jozef Róža.

Ďalšou súťažnou disciplínou bolo KIHON IDO, ktoré je v podstate  základnou technikou cvičenou v pohybe. Laicky sa dá povedať, že zostava kata je zložená z niekoľkých „základných techník v pohybe“ a tak je disciplína „kihon ido“ oveľa jednoduchšia a ako stvorená pre začiatočníkov. Zo zlata sa tešili dievčatá Lenka Beňová a Kristína Tóthová. Vo finále našli svojich premožiteľov Paľko Siekela, Oskar Kohl a Sofia Pračková, ktorí obsadili druhé miesta. Na bronzových stupienkoch  stáli Richard Riva a Ela Štefanková.

Pre skúsenejších sa pokračovalo disciplínou KATA. Tretiu striebornú medailu si odniesol Paľko Siekela. Do finále v kategórii 10-11 ročných začiatočníkov sa po štyroch kolách dostali Alex Chmelo a Michal Kubáš. Ako neskôr prezradil Alex-cvičili sme rovnaké kata, ale Miško ma porazil, lebo bol lepší. Tretie striebro si odniesla Janka Kyslerová.

Sezónu karatisti ukončili pri guláši

Posledná časť turnaja patrila adrenalínu, začalo KUMITE. Zlato si vyzápasili a premožiteľov nenašli Alex Chmelo, Michal Kubáš a Adam Rak. V napínavom dievčenskom finále kategórie 10-11rokov nad 34kg sme mali dve pretekárky – Viktóriu Viglašskú a Viktóriu Beľovú, túto kategóriu vyhrala skúsenejšia Viktória Viglašská.  Striebro si odniesla aj Adelka Kučerová. Víťazstvami o bronz uzavreli naše medailové ťaženie Nina Berndtová, Viktor Grendár, Maxim Janek a Jozef Róža.

Keďže súťažnú sezónu už tradične ukončujeme rozlúčkou pri spoločnom guláši, po úspešnej sobote sme sa všetci stretli v nedeľu ešte raz na „gulášovom“ ihrisku v Hornej Trnávke, kde sme spolu strávili slnečný deň pri futbale, športových hrách a dobrom jedle.

Najväčšie poďakovanie za úspešnú sezónu 2023/2024 patrí nielen našim trénerom, pretekárom a rodičom, ale aj sponzorom, mestu a mestského športového klubu. Bez podpory všetkých by sme určite nemohli fungovať medzi špičkou Slovenského karate.

Karate Klub MŠK Žiar nad Hronom
Foto: Peter Vörös

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie