Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V hre je zvyšovanie ďalšieho príspevku. Zistite, či rovných 100 eur získate aj vy

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR uvádza, že plánuje zvýšiť príspevok na opatrovanie ťažko zdravotne postihnutých detí. Stojí to v predbežných informáciách k novele zákona o sociálnych službách. Ako sa príspevok zvýši? Túto novelu zákona plánuje rezort predložiť do pripomienkového konania ešte v máji alebo júni. Na základe novely by sa mal finančný príspevok […]
Menej ako 1 min. min.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR uvádza, že plánuje zvýšiť príspevok na opatrovanie ťažko zdravotne postihnutých detí. Stojí to v predbežných informáciách k novele zákona o sociálnych službách.

Ako sa príspevok zvýši?

Túto novelu zákona plánuje rezort predložiť do pripomienkového konania ešte v máji alebo júni. Na základe novely by sa mal finančný príspevok navýšiť o 100 eur mesačne, čo znamená, že by mal výšku 200 eur mesačne. 

Tento krok je motivovaný snahou vykompenzovať zvýšenú finančnú a starostlivostnú záťaž opatrovateľov detí s ťažkým zdravotným postihnutím.

V pripravovanom návrhu ministerstvo tiež uvažuje o posilnení kontinuálnej podpory samostatnej starostlivosti prostredníctvom domácej opatrovateľskej služby.

V súčasnosti je možné poskytnúť osobám s vážnym zdravotným postihnutím maximálne osem hodín starostlivosti mesačne. Podľa plánov ministerstva by sa táto časová kapacita mohla zvýšiť až na 40 hodín. Ministerstvo uvádza, že súčasný rozsah nie je dostatočný.

V predbežnej informácii sa zdôrazňuje potreba podpory všetkých možných opatrení, ktoré zlepšia humanizáciu poskytovanej pomoci a podporia ekonomickú efektívnosť. Cieľom je podpora zotrvania fyzickej osoby, ktorá je závislá na pomoci inej fyzickej osoby pri samostatnej starostlivosti, v domácom prostredí.

The post V hre je zvyšovanie ďalšieho príspevku. Zistite, či rovných 100 eur získate aj vy appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie