Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V koši plném nedopalků našli novorozeně. Mělo násilím přestřiženou pupeční šňůru

Dva teenageři se v pondělí kolem 23:20 vraceli domů z tréninku, když v ulici Antuna Mihanovića slyšeli z koše pláč malého dítěte. Okamžitě proto zavolali záchrannou službu. „Byli jsme na místě za dvě minuty. Koš byl plný nedopalků a plastových lahví, takže jsme se báli, že miminko dostane sepsi,“ popsal lékař zdravotního střediska v Zaprešići Borna Pribanić […]
Menej ako 1 min. min.

Dva teenageři se v pondělí kolem 23:20 vraceli domů z tréninku, když v ulici Antuna Mihanovića slyšeli z koše pláč malého dítěte. Okamžitě proto zavolali záchrannou službu. „Byli jsme na místě za dvě minuty. Koš byl plný nedopalků a plastových lahví, takže jsme se báli, že miminko dostane sepsi,“ popsal lékař zdravotního střediska v Zaprešići Borna Pribanić podle webu 24sata.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nebezpečná dětská hřiště? Státní zdravotní ústav varoval před karcinogenními materiály

Dítě se podle něj narodilo maximálně půl hodiny před nálezem. „Kdyby uplynulo dalších 15 minut, nepřežilo by. Novorozenec nebyl ani zabalený do deky. Pupeční šňůru měl přestřiženou násilím, pravděpodobně nůžkami na papír. Zahájili jsme prohřívání a převezli jsme jej do nemocnice,“ popsal Pribanić.

Novorozenec je prý v pořádku. „Běžně se normální tep novorozenců pohybuje kolem 130 až 150 tepů za minutu. Tep tohoto miminka byl 55 kvůli podchlazení,“ řekl lékař. Dodal, že pro něj i jeho kolegy to bylo emocionálně nesmírně těžké. „Všichni jsme byli v šoku, ale věděli jsme, že na nás závisí něčí život, takže jsme se okamžitě sebrali a udělali vše podle protokolu, aby to dobře dopadlo,“ uvedl Pribanić.

Nemocnice potvrdila, že miminko je již v pořádku. „Jde o zdravého novorozence mužského pohlaví. Nemá žádná vnější zranění,“ sdělil ředitel Sveti Duh Igor Alfirević.

Případem se zabývají policisté. Na budovách v bezprostřední blízkosti místa události ale nebyly žádné kamery.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pětiletý slovenský chlapec se opil do bezvědomí, naměřili mu 2,5 promile. Lahev našel na ulici

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie