Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

V súkromnom sektore v Spojených štátoch vzniklo v máji menej pracovných miest, než sa očakávalo

V americkom súkromnom sektore sa v máji vytvorilo omnoho menej nových pracovných miest než v apríli a údaje zaostali aj za očakávaniami analytikov, ktorí sami predpokladali, že v máji sa vytvorí menej nových pracovných pozícií než v predchádzajúcom mesiaci. Informovala o tom agentúra Reuters a portál RTTNews, ktoré zverejnili najnovšie údaje inštitútu ADP. Inštitút v stredu uviedol, […]
Menej ako 1 min. min.

V americkom súkromnom sektore sa v máji vytvorilo omnoho menej nových pracovných miest než v apríli a údaje zaostali aj za očakávaniami analytikov, ktorí sami predpokladali, že v máji sa vytvorí menej nových pracovných pozícií než v predchádzajúcom mesiaci. Informovala o tom agentúra Reuters a portál RTTNews, ktoré zverejnili najnovšie údaje inštitútu ADP.

Inštitút v stredu uviedol, že v súkromnom sektore v USA vzniklo v máji 152-tisíc nových pracovných miest. To je omnoho menej než v apríli, pričom za ten boli údaje revidované smerom nadol. Pôvodne sa za apríl uvádzalo vytvorenie 192-tisíc nových pozícií v súkromnom sektore, neskôr sa údaje revidovali na 188-tisíc nových pracovných miest.

Aprílové ceny výrobcov v eurozóne zrýchlili tempo poklesu až dvojnásobne

Zverejnené údaje za máj sú okrem toho horšie aj v porovnaní s odhadmi ekonómov, pričom tí sami počítali s poklesom tvorby nových pracovných miest. Očakávali, že v máji vznikne približne 173-tisíc nových pozícií.

Trhy teraz čakajú na oficiálne údaje amerického ministerstva práce o vývoji na celom pracovnom trhu za mesiac máj. Tie zahrnujú tvorbu pracovných miest ako v súkromnom, tak vo verejnom sektore.

Ministerstvo by správu o vývoji na trhu práce malo zverejniť v piatok 7. júna a ekonómovia oslovení agentúrou Reuters odhadujú, že oznámi vytvorenie celkovo 185-tisíc nových pracovných miest, z toho 170-tisíc v súkromnom sektore. Miera nezamestnanosti by mala zotrvať na nezmenenej úrovni 3,9 percenta.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie