Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Veľryby v prepade trhu akumulujú Bitcoin

V posledných týždňoch sme boli svedkami zaujímavého javu na trhu s kryptomenami, konkrétne s Bitcoinom (BTC). Cena Bitcoinu klesla pod psychologickú hranicu 60 000 dolárov, čo vyvolalo vlnu akumulácie zo strany veľrýb – veľkých držiteľov tejto kryptomeny. Tento trend naznačuje, že aj napriek poklesu ceny na trhu, dopyt po Bitcoine ostáva silný a veľryby očakávajú […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných týždňoch sme boli svedkami zaujímavého javu na trhu s kryptomenami, konkrétne s Bitcoinom (BTC). Cena Bitcoinu klesla pod psychologickú hranicu 60 000 dolárov, čo vyvolalo vlnu akumulácie zo strany veľrýb – veľkých držiteľov tejto kryptomeny. Tento trend naznačuje, že aj napriek poklesu ceny na trhu, dopyt po Bitcoine ostáva silný a veľryby očakávajú jeho budúci rast.

Analytici spoločnosti CryptoQuant, ktorá sa špecializuje na analýzu blockchainu, zaznamenala,, že veľryby a dlhodobí držitelia Bitcoinu si zvýšili svoje zostatky o 6,3% mesačne. Tento údaj je významný, pretože posledná podobná akumulačná horúčka sa udiala v apríli 2023, keď sa Bitcoin obchodoval za približne 30 000 dolárov. Tento nárast v akumulácii môže byť interpretovaný ako signál, že veľryby veria v dlhodobý potenciál a stabilitu Bitcoinu.

Zaujímavým momentom pre trh bol aj pohyb federálnych úradov v Nemecku a USA, ktoré presunuli tisíce Bitcoinov na centralizované burzy ako Coinbase a Kraken. Tento krok pravdepodobne prispel k zvýšenej ponuke na trhu a tým aj k poklesu ceny. Okrem toho, nedávne oznámenie o splátkach zákazníkom zaniknutej burzy Mt. Gox, približne 10 rokov po jednom z najväčších krypto hackov, mohlo tiež ovplyvniť trhové sentimenty.

Podľa CryptoQuant, od poklesu ceny Bitcoinu pod 60 000 dolárov, veľryby s menšou pravdepodobnosťou predávajú svoje aktíva, čo by mohlo naznačovať, že očakávajú ďalší rast ceny. Cenové pohyby medzi 56 000 a 59 000 dolárov by mohli signalizovať, že trh našiel svoje lokálne dno, a potenciálna rally by mohla nasledovať, ak sa zlepší likvidita spojená s razbou stablecoinov, najmä USDT spoločnosti Tether.

V súčasnosti je však trhová kapitalizácia USDT stabilná a nie je jasné, kedy sa obnoví pravidelná razba nových mincí. Tento faktor je kľúčový pre zvýšenie likvidity a môže mať významný vplyv na budúce cenové pohyby Bitcoinu.

Vzhľadom na tieto informácie je dôležité, aby investori sledovali trhové signály a analyzovali správanie veľrýb. Tieto údaje môžu poskytnúť cenné indície o tom, kde sa trh môže uberať v krátkodobom aj dlhodobom horizonte. Napriek súčasnej neistote a volatilite trhu, akumulačné správanie veľrýb môže naznačovať, že Bitcoin si udrží svoju pozíciu ako dominantná kryptomena na trhu.

Príspevok Veľryby v prepade trhu akumulujú Bitcoin je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK