Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Voda kalórie, kcal, nutričné hodnoty, výživové hodnoty

Voda je základným stavebným kameňom života a je nevyhnutná pre všetky živé organizmy, vrátane ľudí. Jej konzumácia je kriticky dôležitá pre udržiavanie hydratácie tela, fungovanie metabolizmu a podporu celkového zdravia. Voda neobsahuje kalórie, tuky, bielkoviny ani sacharidy a neposkytuje žiadnu energetickú hodnotu (kJ). Je to nevyhnutná súčasť ľudskej diéty, pretože zohráva kľúčovú úlohu v mnohých […]
Menej ako 1 min. min.

Voda je základným stavebným kameňom života a je nevyhnutná pre všetky živé organizmy, vrátane ľudí. Jej konzumácia je kriticky dôležitá pre udržiavanie hydratácie tela, fungovanie metabolizmu a podporu celkového zdravia.

Voda neobsahuje kalórie, tuky, bielkoviny ani sacharidy a neposkytuje žiadnu energetickú hodnotu (kJ). Je to nevyhnutná súčasť ľudskej diéty, pretože zohráva kľúčovú úlohu v mnohých telesných funkciách. Pomáha pri trávení, absorpcii a transporte živín, odstraňovaní odpadových látok, udržiavaní telesnej teploty a lubrikácii kĺbov. Dostatočná hydratácia je rovnako dôležitá pre optimálne mentálne a fyzické výkony.

Tabuľka

PoložkaMnožstvoBielkovinySacharidyTukyKalórieEnergetická hodnotaVoda100 g0 g0 g0 g0 kcal0 kJ

Kalórie

0 kcal na 100 g

Nutričné hodnoty

Bielkoviny: 0 g

Sacharidy: 0 g

Tuky: 0 g

Výživové hodnoty

Voda je základným prvkom pre udržiavanie života a zdravia, ale neobsahuje živiny ako vitamíny alebo minerály. Jej hlavnou úlohou je hydratácia tela a podpora jeho fungovania.

Voda by mala byť hlavným zdrojom tekutín v každodennej diéte každého človeka, a to nielen kvôli jej nevyhnutnej úlohe v telesných funkciách, ale aj preto, že nepridáva žiadne kalórie k príjmu, čo je dôležité pre udržiavanie zdravej hmotnosti.

Ďalšie inšpirácie

Príspevok Voda kalórie, kcal, nutričné hodnoty, výživové hodnoty je zobrazený ako prvý na Svetové recepty.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie