Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Všetky oči na zlate. Cenu ovplyvnili dva silné faktory

Ceny zlata v piatok (7. 6.) klesli na 1-mesačné minimum. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters. Robustné údaje z trhu práce v USA totiž podporili obavy, že americká centrálna banka (Fed) by mohla držať úrokové sadzby vysoko dlhší čas, než sa doteraz predpokladalo, čo posilnilo dolár. Dolárový index si v piatok polepšil […]
Menej ako 1 min. min.

Ceny zlata v piatok (7. 6.) klesli na 1-mesačné minimum. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Robustné údaje z trhu práce v USA totiž podporili obavy, že americká centrálna banka (Fed) by mohla držať úrokové sadzby vysoko dlhší čas, než sa doteraz predpokladalo, čo posilnilo dolár. Dolárový index si v piatok polepšil približne o 0,8 % a dostal sa až na 104,93 bodu.

Ďalším faktorom boli správy, podľa ktorých Čína v máji pozastavila nákup zlata, keď predtým nakupovala zlato 18 mesiacov po sebe.

Augustový kontrakt na zlato na komoditnej burze Comex v piatok stratil 2,8 % a uzavrel na 2 325 dolárov (2 133,42 eura) za troyskú uncu (31,1 gramu). Spotová cena zlata klesla o 3,46 % na 2 293,78 dolárov za uncu.

 

Júlový kontrakt na striebro v piatok klesol o 6,14 % na 29,44 dolárov za uncu.

Piatková správa amerického ministerstva práce ukázala, že počet nových pracovných miest mimo poľnohospodárstva v USA v máji stúpol o 272 000 po +165 000 v predchádzajúcom mesiaci. Analytici počítali so zvýšením len o 190 000.

Zlato zasiahla dva údery naraz

Investori dúfali, že nové údaje o zamestnanosti potvrdia ochladenie trhu práce, čo by americkej centrálnej banke umožnilo spustiť cyklus uvoľňovania menovej politiky. Trh práce však zostáva odolný a trh aktuálne počíta s tým, že Fed začne znižovať úrokové sadzby najskôr v septembri.

Teraz sa dozvieme, či má zlato dostatok energie na to, aby absorbovalo dva údery v podobe správy o silnom trhu práce a pozastavenia nákupov v Číne,“ uviedol nezávislý obchodník s kovmi so sídlom v New Yorku Tai Wong.

The post Všetky oči na zlate. Cenu ovplyvnili dva silné faktory appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie