Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vyberáte zapáchajúcu bielizeň z práčky? Nalejte do zásuvky a dáte zbohom nepríjemnému zápachu

11.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov). Vyberáte bielizeň z práčky a nepríjemne zapácha? Ak sa tento scenár opakuje pravidelne, je načase s tým skoncovať. Oblečenie nemusí byť presýtené nepríjemným zápachom, pretože sa dá veľmi rýchlo odstrániť. Stačí ich vložiť späť do práčky a pridať do zásuvky jednu vec, ktorá stojí 80 centov za liter. […]
Menej ako 1 min. min.

11.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Andrey_Popov).

Vyberáte bielizeň z práčky a nepríjemne zapácha? Ak sa tento scenár opakuje pravidelne, je načase s tým skoncovať. Oblečenie nemusí byť presýtené nepríjemným zápachom, pretože sa dá veľmi rýchlo odstrániť. Stačí ich vložiť späť do práčky a pridať do zásuvky jednu vec, ktorá stojí 80 centov za liter. Vyskúšajte, tento patent sa vám určite bude páčiť.

Ako sa zbaviť zapáchajúcej bielizne?
Foto: shutterstock/Andrey_Popov

Prečo oblečenie v práčke zapácha?

Zápach v práčke nevznikne z ničoho nič. Niekedy je to dôsledok zlej údržby zariadenia: špina, usadeniny a plesne rýchlo zaplnia zákutia, tesnenia a iné ťažko dostupné miesta. Ak vieme, že v čistení práčky neexcelujeme, treba ju na začiatku poriadne a poriadne vyčistiť. Najprv vyberte zásuvku na prací prostriedok a dôkladne ju vyčistite. Potom sa treba pozrieť na tesnenia a golier, ktorý obklopuje bubon práčky, pretože práve tu sa plesne najčastejšie hromadia.

Čistenie práčky musí zahŕňať aj filter: zvyčajne sa nachádza v prednej časti zariadenia. Aby ste sa zbavili baktérií z práčky, stačí zapnúť bielizeň bez oblečenia: zvoľte vysokoteplotný program, pridajte pohár octu a vynechajte odstreďovanie. Tento postup, aj keď je veľmi jednoduchý, by mal problém vyriešiť.

Čistá práčka, ale bielizeň stále zapácha?

Čo ak máme čisté svedomie a sme si istí, že naša práčka je vyčistená správne, a napriek tomu oblečenie po vybratí z práčky stále zapácha? V tomto prípade sa problém môže zopakovať aj po opätovnom umytí.

Čo je teda potrebné urobiť? Napriek tomu treba zapáchajúcu bielizeň vložiť späť do práčky, no namiesto aviváže musíte do príslušnej priehradky pridať pohár octu. Namiesto úplného cyklu musíte zvoliť iba plákanie. Prečo tento patent funguje? Ocot zlikviduje baktérie, ktoré sú zodpovedné za nepríjemný zápach nášho oblečenia.

Mnoho ľudí sa obáva, že používanie octu spôsobí, že trvalé oblečenie bude nasýtené vôňou produktu. Ukazuje sa, že sa počas sušenia rýchlo odparí a po určitom čase nezostanú žiadne stopy. Ak nás takéto istoty nepresvedčia, môžete do octu pridať pár kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja. Za zváženie stojí ten s levanduľovou vôňou, pretože odpudí aj šatové mole.

Ako sa vyhnúť nepríjemnému zápachu bielizne?

Chceme sa vyhnúť problémom so zapáchajúcim oblečením? Najprv si treba spytovať svedomie a sami sa presvedčiť, či ste neurobili nejakú chybu, ktorá by pokazila efekt krásne voňajúcej bielizne. Čomu by ste sa mali na začiatok vyhnúť?

V prvom rade: musíte sa uistiť, že práčka nie je preťažená. Nielenže naše oblečenie nebude čisté, ale vyzbierané oblečenie rýchlo nepríjemne zapácha a zatuchne.

Po druhé: nepoužívajte prebytočné čistiace prostriedky, pretože ich prístroj nebude vedieť správne opláchnuť.

Po tretie: bielizeň sa musí vybrať z práčky ihneď po ukončení prevádzky zariadenia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Žiadny ocot ani sóda. Prevarte ho a vylejte do záchoda na noc. Poradí si aj so žltými škvrnami

Zmiešajte oba produkty a nastriekajte ich na oblečenie. Po nepríjemných pachoch nezostanú žiadne stopy

The post Vyberáte zapáchajúcu bielizeň z práčky? Nalejte do zásuvky a dáte zbohom nepríjemnému zápachu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie