Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Vynikajúce a jemné rebierka z rúry. Kľúčom k úspechu je správna marináda

14.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jaded Art). Pečené rebierka patria medzi skvelú voľbu hlavného chodu na rodinnú večeru. Kľúčom k úspešnej chuti je jednoduchá, aromatická marináda. Vďaka marináde je mäso šťavnaté, jemné a výnimočne delikátne. Vďaka marináde je mäso šťavnaté, jemné a výnimočne delikátne.Foto: shutterstock/Jaded Art Rebierka v rúre sú ideálne na prípravu chutného […]
Menej ako 1 min. min.

14.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jaded Art).

Pečené rebierka patria medzi skvelú voľbu hlavného chodu na rodinnú večeru. Kľúčom k úspešnej chuti je jednoduchá, aromatická marináda. Vďaka marináde je mäso šťavnaté, jemné a výnimočne delikátne.

Vďaka marináde je mäso šťavnaté, jemné a výnimočne delikátne.
Foto: shutterstock/Jaded Art

Rebierka v rúre sú ideálne na prípravu chutného a výživného jedla. Ich príprava je triviálne jednoduchá, a preto tento recept osloví aj tých najneskúsenejších kuchárov. Ak hľadáte osvedčenú večeru s bravčovým mäsom ako hlavnou ingredienciou, určite si pozrite nasledujúci recept.

Rebierka – vždy chutné a jemné. Všetko vďaka jednoduchej marináde

Dobrá marináda je základom každého pečenia. Marináda na báze olivového oleja, cesnaku a korenia je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako získať šťavnaté a jemné mäso. Zaručujeme, že malým aj veľkým gurmánom sa zbiehajú slinky už len pri pohľade na pečené pochúťky.

Ingrediencie na rebrá:

1 kg bravčových rebier,

2 biele cibule,

120 ml vody.

Ingrediencie na marinádu:

4 PL olivového oleja,

3 strúčiky cesnaku,

1 PL mletej sladkej papriky,

štipka chilli,

soli a čierneho korenia,

voliteľne: bylinkové korenie, citrónová šťava, med.

Šťavnaté bravčové rebrá z rúry. Spôsob prípravy

Rebierka najprv rozdeľte na menšie kúsky. Umiestnite ich do misy a potom si pripravte marinádu. Cesnak nasekajte alebo prelisujte v miske spolu so štipkou soli, aby vznikla pasta. Prilejte olivový olej a ochuťte sladkou paprikou, chilli a korením. Všetky prísady dôkladne premiešajte.

V ďalšom kroku zalejte mäso vzniknutou marinádou. Opatrne ju rozotrite na rebrá a potrite ňou bravčové mäso. Ošúpte a nakrájajte cibuľu a pridajte ju do nádoby s mäsom a marinádou. Nádobu prikryte potravinovou fóliou a uložte do chladničky na minimálne tri hodiny. Najlepšie je však nechať rebrá marinovať cez noc.

Marináda na báze olivového oleja, cesnaku a korenia je jedným z najjednoduchších spôsobov, ako získať šťavnaté a jemné mäso.
Foto: freepik/chandlervid85

Po uplynutí tohto času nakrájajte druhú cibuľu na kolieska a vyložte nimi dno zapekacej misy alebo nádoby odolnej voči rúre. Na zeleninové kúsky položte mäso. Plech zakryte alobalom a vložte do predhriatej rúry na 180 °C. Po hodine pečenia zvýšte teplotu na 200 °C, pričom odstráňte alobal a mäso polejte vodou. Rebierka pečte ďalších 40 – 45 minút, kým nie sú krásne prepečené. Nakoniec ich vyberte z rúry a podávajte so zemiakmi, šalátom alebo inou chutnou prílohou. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tu je recept na marinádu na bravčovú krkovičku, ktorá je užitočná v každej kuchyni. Dôležité sú pomery

Marináda na pečené bravčové karé – jednoduchý trik na jemné a šťavnaté mäso. Už si neodopriete ďalšie sústo

The post Vynikajúce a jemné rebierka z rúry. Kľúčom k úspechu je správna marináda appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie