Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výsledok eurovolieb neveští nič dobré, tvrdí Ivan Korčok

Neúspešný kandidát na post prezidenta Ivan Korčok zhodnotil oficiálne výsledky eurovolieb na Slovensku. Víťazom sa stalo Progresívne Slovensko so ziskom 27,81 percenta hlasov, na druhom mieste skončil Smer, ktorému odovzdalo hlas 24,76 percenta voličov. Podľa Korčoka občania očakávajú, že poslanci zo Slovenska budú presadzovať politiky, ktoré nám prinesú úžitok.  “A práve tu výsledok volieb neveští nič dobré. Z […]
Menej ako 1 min. min.

Neúspešný kandidát na post prezidenta Ivan Korčok zhodnotil oficiálne výsledky eurovolieb na Slovensku. Víťazom sa stalo Progresívne Slovensko so ziskom 27,81 percenta hlasov, na druhom mieste skončil Smer, ktorému odovzdalo hlas 24,76 percenta voličov.

Podľa Korčoka občania očakávajú, že poslanci zo Slovenska budú presadzovať politiky, ktoré nám prinesú úžitok. 

“A práve tu výsledok volieb neveští nič dobré. Z 15 mandátov totiž ide viac ako polovica stranám, ktoré nemajú v Európskom parlamente žiadnych partnerov. Na mieste je teda otázka, ako a s kým chcú presadzovať toľko deklarované zmeny v EÚ alebo mier, ktorý samozrejme chceme všetci,” povedal finalista druhého kola prezidentských volieb.

Korčok dodáva, že ten, kto je nezaradený a nepôsobí vo frakciách, nikoho nezaujíma. “Bolo by veľmi zle, ak by pokračoval trend, že ich jedinou činnosťou je pútať pozornosť na sociálnych sieťach a vytvárať o Slovensku nelichotivý obraz.”

V závislosti od výsledkov volieb v iných krajinách je podľa Korčoka možné, že “táto partička vytvorí nejakú exotickú frakciu so sebe podobnými, čo by však už na EÚ mohlo mať taký vplyv, ktorý nie je v našom, slovenskom záujme.”

Dobrou správou je podľa Korčoka, že vyhrať voľby sa dá aj s ideou proeurópskeho Slovenska a zároveň zagratuloval Progresívnemu Slovensku k víťazstvu vo voľbách. “Rovnako gratulujem k získaniu mandátu aj KDH a zároveň ma mrzí tesný neúspech SaS a Demokratov.”

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie