Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Výzvy a Bezpečnostné Opatrenia v Protokole EigenLayer

Protokol EigenLayer, ktorý sa etabloval ako popredný opätovný stávkovací protokol pre Ethereum (ETH), čelí v poslednej dobe vážnym bezpečnostným výzvam. Počas svojej druhej sezóny airdropu sa objavili dôkazy o útokoch Sybil, pri ktorých delegáti získali až 50% falošných delegácií, čo vyvoláva obavy o spravodlivosť a bezpečnosť distribučného procesu. Útoky Sybil predstavujú zneužitie siete tým, že […]
Menej ako 1 min. min.

Protokol EigenLayer, ktorý sa etabloval ako popredný opätovný stávkovací protokol pre Ethereum (ETH), čelí v poslednej dobe vážnym bezpečnostným výzvam. Počas svojej druhej sezóny airdropu sa objavili dôkazy o útokoch Sybil, pri ktorých delegáti získali až 50% falošných delegácií, čo vyvoláva obavy o spravodlivosť a bezpečnosť distribučného procesu.

Útoky Sybil predstavujú zneužitie siete tým, že jeden účastník vytvára množstvo falošných identít, aby získal neprimeraný vplyv. V prípade EigenLayer, analýza spoločnosti Artemis odhalila, že klastre peňaženiek sa snažia nárokovať si neoprávnene veľké množstvo tokenov EIGEN, čím poškodzujú legitímnych používateľov a ohrozujú celkovú integritu systému.

V reakcii na tieto problémy implementoval EigenLayer whitelistovací mechanizmus do svojej služby EigenDA, ktorý by mal zabezpečiť lepšiu ochranu pred podobnými útokmi. Tento mechanizmus využíva autentifikáciu založenú na IP adresách alebo algoritme digitálneho podpisu ECDSA, čo by malo poskytnúť zvýšenú úroveň zabezpečenia.

Napriek týmto opatreniam sa však zdá, že služby ako Swell alebo Blur stále interagujú s klastrami peňaženiek Sybil, čo naznačuje, že potreba ďalších bezpečnostných vylepšení je stále aktuálna. Zároveň boli niektorí skutoční používatelia vylúčení z účasti na airdrop farming aktivitách, čo vyvoláva otázky o spravodlivosti a dostupnosti služieb poskytovaných protokolom.

Tieto udalosti poukazujú na dôležitosť neustáleho monitorovania a aktualizácie bezpečnostných protokolov v rámci blockchainových systémov. Vzhľadom na dynamickú povahu kryptoekonomiky a neustále sa meniace hrozby je kľúčové, aby platformy ako EigenLayer neustále inovovali a zlepšovali svoje bezpečnostné opatrenia, aby ochránili svojich používateľov a udržali si dôveru komunity.

Vývojári a operátori by mali byť ostražití a pripravení rýchlo reagovať na bezpečnostné incidenty, zatiaľ čo používatelia by mali byť informovaní o potenciálnych rizikách a najlepších postupoch na ochranu svojich investícií. Len takto môže byť zabezpečená stabilita a prosperita decentralizovaných financií.

Zdroj: cryptopolitan

Príspevok Výzvy a Bezpečnostné Opatrenia v Protokole EigenLayer je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK