Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zabijte ho, křičeli lidé na Ficova atentátníka. Komentátoři mluví o emočním „papiňáku“

Když Fico vyšel před shromážděný dav u kulturního domu, ozvalo se z davu: „Robo, pojď sem!“. Následně zadunělo celkem pět výstřelů. Lidé, v jejichž bezprostřední blízkosti zasahovala ochranka premiéra, byli otřeseni. K TÉMATU: Ficova ochranka pochybila v přípravě, míní expert. Upozornil na detaily ze záběrů střelby Náhlý nával emocí je přiměl k radikálním projevům. „Ha*zl jeden!“ […]
Menej ako 1 min. min.

Když Fico vyšel před shromážděný dav u kulturního domu, ozvalo se z davu: „Robo, pojď sem!“. Následně zadunělo celkem pět výstřelů. Lidé, v jejichž bezprostřední blízkosti zasahovala ochranka premiéra, byli otřeseni.

K TÉMATU: Ficova ochranka pochybila v přípravě, míní expert. Upozornil na detaily ze záběrů střelby

Náhlý nával emocí je přiměl k radikálním projevům. „Ha*zl jeden!“ vykřikla žena bezprostředně po činu. Šokovaní lidé poté volali směrem k zasahujícím strážcům předsedy vlády, aby zadrženého střelce na zemi „ihned zabili“.

Výzvy se opakovaly, zatímco členové ochranky se snažili situaci na místě uklidnit. „Ko*ot zk***ený vrásčitý!“ volal rozzlobený muž, který se přišel s Ficem pozdravit na tamní náměstí.

Shromáždění lidé hrozili směrem k atentátníkovi pěstmi a snažili se k němu dostat. Policisté se v součinnosti s osobními strážci snažili držet rozlícené premiérovy příznivce dál od železných zábran, kde v tu chvíli ležel zpacifikovaný atentátník.

Vyhraněné emoce se nevyhnuly ani nejbližším spolupracovníkům slovenského premiéra. „Chci vyjádřit těžké znechucení nad tím, co jste tu vy páchali poslední roky – liberální média, politická opozice,“ hřímal na tiskové konferenci vládní koalice krátce po atentátu Ľuboš Blaha, místopředseda Ficova Směru-SD a slovenské Národní rady. Předseda SNS Andrej Danko dokonce prohlásil, že pro vládní stranu začíná politická válka.

Společnost je jako papiňák, shodli se komentátoři

Podle komentátora Petra Fischera je politické rozdělení společnosti na Slovensku výrazně horší než v Česku. „Tento útok na premiéra je špičkou ledovce toho, co se děje u východních sousedů posledních pět až osm let. Politika začíná připomínat bezohledné kolbiště bez pravidel,“ pronesl ve vysílání CNN Prima NEWS.

„Příklon k ozbrojenému násilí se na Slovensku rýsoval již dlouho předtím. Napětí v poslední volební kampani bylo už tak nesnesitelné, že k něčemu takovému muselo dojít,“ poznamenal.

Rozdělení společnosti se podle komentátora MF DNES Petra Koláře táhne napříč Evropou. „Připomíná to papiňák, který bublá,“ prohlásil s tím, že vyhrocené scény zažil v roce 2022 i na mítincích předsedy hnutí ANO Andreje Babiše.

Slovenský premiér Fico byl ve středu postřelen, když po výjezdním zasedání kabinetu ve městě Handlová vyšel na náměstí mezi občany.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útok na Fica byl motivován politicky, tvrdí ministři Kaliňák a Eštok

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie