Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Zacharovová: Sunakovy lži “jsou tak zoufalé, že by ho člověk mohl dokonce litovat“

Mluvčí Ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová odmítla Sunakova tvrzení jako „zoufalé lži“ a vyvrátila obvinění z jaderné eskalace. Britský premiér Rishi Sunak se dostal pod palbu kritiky ze strany mluvčí Ruského ministerstva zahraničí Marie Zacharovové, která ho obvinila z klamání veřejnosti a šíření nepravdivých informací o činnosti Ruska na několika frontách. Jádrem sporu jsou Sunakovy […]
Menej ako 1 min. min.

Mluvčí Ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová odmítla Sunakova tvrzení jako „zoufalé lži“ a vyvrátila obvinění z jaderné eskalace.

Britský premiér Rishi Sunak se dostal pod palbu kritiky ze strany mluvčí Ruského ministerstva zahraničí Marie Zacharovové, která ho obvinila z klamání veřejnosti a šíření nepravdivých informací o činnosti Ruska na několika frontách.

Jádrem sporu jsou Sunakovy nedávné výroky na zasedání think tanku Policy Exchange, kde varoval Západní země před možnými důsledky Ruských akcí na Ukrajině.

Sunak prohlásil, že Ruské manévry na Ukrajině mohou vést k nebezpečné jaderné eskalaci, a obvinil Moskvu, že využívá své energetické zdroje, aby si vynutila kontrolu nad Západem.

Zacharovová odmítla Sunakova tvrzení jako „zoufalé lži“ a vyvrátila obvinění z jaderné eskalace, přičemž poukázala na to, že to byla Ukrajina, nikoli Rusko, kdo se zapojil do provokativních akcí v blízkosti Záporožské jaderné elektrárny.

„Sunakovy lži jsou tak zoufalé, že by ho člověk mohl dokonce litovat,“ uvedla Zacharovová.

Dále zpochybnila Sunakova tvrzení o dodávkách plynu s tím, že Rusko v rozporu s tvrzením premiéra dodávky nezastavilo.

Pokud jde o energetickou krizi, Zacharovová upřesnila, že Rusko pokračovalo v nepřerušených dodávkách plynu, a vinu naopak připsala USA a zemím NATO, které zakázaly dovoz Ruské energie a vyvíjejí tlak na EU, aby je následovala.

Zmínila politický tlak Washingtonu jako faktor uzavření plynovodu Nord Stream 2, přestože jedno potrubí zůstává v provozu.

Zacharovová se rovněž věnovala Sunakovým obviněním, že Rusko se snaží využít imigraci jako zbraň, otočila narativ a připsala uprchlickou krizi Západním intervencím v Libyi, na Blízkém východě a na Ukrajině.

Podle ní Západní akce tyto regiony destabilizovaly, což vedlo ke konfliktům a uprchlickým vlnám.

6. května Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že generální štáb Ruských ozbrojených sil zahájil přípravy na cvičení, do kterého se zapojily raketové jednotky Jižního vojenského okruhu, letectvo a námořní síly.

Podle ministerstva jsou tato cvičení zaměřena na nácvik různých činností souvisejících s přípravou a nasazením nestrategických jaderných zbraní.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov spojil tato cvičení s nedávnými výroky některých Západních představitelů ohledně možného rozmístění vojsk NATO na Ukrajině.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Zacharovová: Sunakovy lži “jsou tak zoufalé, že by ho člověk mohl dokonce litovat“ first appeared on Akta X.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie