Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Aby bolo aj tento rok uhoriek na rozdávanie, pripravím si opäť toto skvelé hnojivo. Za tento recept som veľmi vďačná!

Vlastné uhorky sú oveľa chutnejšie, chrumkavejšie a aromatickejšie ako tie z obchodu, takže každý záhradkár sa snaží dopestovať vo svojej záhrade len tú najlepšiu úrodu. Aby uhorky dobre rástli a plodili, je dôležité vedieť, čo má táto plodina rada. Týka sa to ako starostlivosti, tak aj výživy rastlín. Dnes vám poviem o najužitočnejšom hnojive pre […]
Menej ako 1 min. min.

Vlastné uhorky sú oveľa chutnejšie, chrumkavejšie a aromatickejšie ako tie z obchodu, takže každý záhradkár sa snaží dopestovať vo svojej záhrade len tú najlepšiu úrodu.

Aby uhorky dobre rástli a plodili, je dôležité vedieť, čo má táto plodina rada. Týka sa to ako starostlivosti, tak aj výživy rastlín.

Dnes vám poviem o najužitočnejšom hnojive pre uhorky, ktoré posilní rastliny a zvýši úrodu zelene najmenej o 50%!

A to nie je všetko, vďaka tomuto hnojeniu uhorky prinášajú plody oveľa dlhšie – a to až do veľmi chladného počasia, a to nie sú len prázdne slová. Všetko teraz poviem a naučím vás, ako urobiť zázračné hnojenie.

Skladá sa len z 2 prírodných zložiek a tou prvou je srvátka alebo mlieko. V tomto prípade bude srvátka samozrejme o niečo výhodnejšia a zdravšia ako mlieko, ale ak nie je srvátka, tak je celkom vhodné mlieko s minimálnym percentom obsahu tuku.

Mliečne výrobky sú veľmi obľúbené u uhoriek, ako aj u cukety, vodných melónov a tekvíc. Obsahuje draslík, fosfor a rôzne biologicky aktívne látky – to je prospešné pre rastliny aj pôdu.

Na 10 litrov vody budete potrebovať 1 liter srvátky alebo pol litra mlieka.

Druhou zložkou je Trichoderma! Na predĺženie plodnosti záhona s uhorkami nie je nič lepšie, verte mi.

Trichoderma sú prospešné huby, ktoré, keď sa dostanú do zeme a na časti rastlín, zničia škodlivé huby, ktoré následne bránia rastlinám normálne sa vyvíjať a prinášať plody až do chladného jesenného počasia.

Huba trichoderma sa aktívne rozvíja na povrchu koreňov uhoriek a zvyšuje absorpčnú schopnosť, vďaka čomu sú rastliny silnejú a lepšie rodia.

Okrem toho počas procesu hnojenia Trichoderma rozkladá polysacharidy, čím premieňa živiny prítomné v pôde na ľahko stráviteľnú formu.

Použijem 2 čajové lyžičky hnojiva z trichodermy na 10 litrov vody. Zmiešajte ingrediencie, nechajte roztok pôsobiť 10 minút a potom uhorky nalejte na vrcholy alebo ich postriekajte rozprašovačom, podľa toho, čo je pre vás vhodnejšie.

Toto hnojenie je možné aplikovať počas celého leta každé 2-3 týždne.

The post Aby bolo aj tento rok uhoriek na rozdávanie, pripravím si opäť toto skvelé hnojivo. Za tento recept som veľmi vďačná! appeared first on Šikovník.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie