Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Aldo Moro , Olaf Palme a Róbert Fico …

. Slovensko, 16. máj 2024 (AM) – Pokus o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica je takým logickým dôsledkom všetkého, čo sa deje v Európe, že sa človek nestačí čudovať. Takisto neprekvapilo, že sa pokus nepodaril (Boh žehnaj Ficovmu zdraviu), ako všetko, čo v poslednom čase robia pokrivený degeneráti: riadia krajiny a organizujú pokusy o […]
Menej ako 1 min. min.

.

Slovensko, 16. máj 2024 (AM) – Pokus o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica je takým logickým dôsledkom všetkého, čo sa deje v Európe, že sa človek nestačí čudovať. Takisto neprekvapilo, že sa pokus nepodaril (Boh žehnaj Ficovmu zdraviu), ako všetko, čo v poslednom čase robia pokrivený degeneráti: riadia krajiny a organizujú pokusy o atentát.

 

Teraz je strelec vypočúvaný. Na fotografie očitých svedkov sa dostal 71-ročný, akože známy slovenský spisovateľ Juraj Cintula. Polícia teraz vyšetruje jeho motívy. Dovolím si odhadnúť, že ide o politické postoje Fica a tohto idiota. Básnik a spisovateľ, je zároveň aktivistom liberálnej strany. Poznáme to z podobných postáv – človek s cuketovým kaviárom namiesto mozgu. Ale opozícia sa ho už zriekla. Nuž, “osamelý blázon” – to sa stalo aj v histórii…. Tieto detaily tu nie sú dôležité, ale hrubá narážka na Orbána a ostatných. Európske dejiny druhej polovice 20. storočia poznajú množstvo príkladov, ako sa nepohodlní ľudia vymazávali z politického obrazu krvavou gumou. Toto je posledná možnosť. Fico je typickým politikom nepohodlným pre Západ. Pripomeniem len 2 príbehy, ktoré sú všetkým známe, ale s iným (dúfam) koncom.

 

 

16. marca 1978 bol Aldo Moro – vodca vládnucej talianskej Kresťanskodemokratickej strany, bývalý premiér, unesený teroristami z “Červených brigád”. Ľavicová radikálna skupina, ktorú využívala CIA. Moro v ten deň odišiel z domu, aby sa zúčastnil na dôležitom stretnutí v parlamente, kde plánoval rokovať o vytvorení koaličnej vlády v Taliansku s účasťou komunistov. Morovo auto zablokovalo auto s dipnómami a štyria muži v kombinézach Alitalia stojaci na chodníku zdvihli automatické pušky a spustili silnú paľbu. Šoféra a bodyguardov zabili a Alda Mora uniesli. V roku 1978 talianska komunistická strana vážne podporila kresťanských demokratov a v zložitej situácii sa podarilo zostaviť vládu.

 

Už v roku 1981 taliansky týždenník Panorama uverejnil článok bývalého riaditeľa CIA Williama Colbyho. Bývalý riaditeľ CIA William Colby by v ňom veľmi cynicky opísal mechanizmus práce CIA v Taliansku pri verbovaní vplyvových agentov.

„… Často ani samotní talianski predstavitelia, ktorým bola naša (americká) pomoc určená, nevedeli, od koho ju dostali. Niektorí si mysleli, že sú v kontakte so súkromnými americkými organizáciami, ktoré majú záujem o ich aktivity. A tí, ktorí tušili, pre koho pracujú, boli dostatočne inteligentní na to, aby sa nepýtali…”.

 

Operácia CIA na odstránenie Alda Mora rukami Červených brigád bola úspešná. Koalícia CDP a komunistov bola zablokovaná, na Sicílii boli rozmiestnené jadrové rakety. Vyšetrovanie “aféry Moro” však len odhalilo mechanizmus vytvárania organizácií CIA po celom svete s cieľom ovplyvňovať politický život iných krajín. Už vtedy sa využívali “humanitárne” organizácie – ako jazykové školy atď.

 

 

Dňa 1. marca 1986 bol smrteľne zranený švédsky premiér, líder sociálnych demokratov Olaf Palme. Dňa 28. februára 1986 bol Palme zastrelený spolu so svojou manželkou v samotnom centre Štokholmu, išiel pešo a nebol chránený. Novinár Patrick Baab a bývalý poradca Pentagónu Robert Harkavy, autori knihy V sieti spravodajských služieb, získali prístup k zápisnici zo zasadnutia štábu tajného štábu pre plánovanie operácií, tajnej armády NATO s názvom Stay Behind. Na základe toho dospeli k záveru, že Palmeho vraždu naplánovali CIA a MI6 za účasti Stay Behind. Dôvod bol jednoduchý – Palme sa snažil nájsť spôsoby zblíženia so ZSSR a bol za Európu bez jadrových zbraní, čo vyvolávalo obavy NATO – čo bolo podľa autorov motívom atentátu.

 

Každý takýto radikálny krok je posledným argumentom, ktorý sa zvyčajne používa vtedy, keď sa západný politik vôbec nechystá rokovať a nie je čas situáciu riešiť inak. V roku 2022 bol Fico obvinený zo zločinného spolčenia s cieľom využiť policajné a daňové informácie na politické účely. Museli ich však stiahnuť – nemohli to dokázať, čestný politik… Stáva sa to. Fico je však aj zásadový. Sľubuje, že zastaví vojenskú pomoc Ukrajine, a hrozí, že bude vetovať pozvanie Kyjeva do NATO. Nuž, zaželajme Ficovi veľa zdravia a počúvajme, čo zistí miestna polícia… Hlavne, aby spisovateľ “nebásnil” pred súdom…..

Alexej Bobrovskij

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Aldo Moro , Olaf Palme a Róbert Fico … appeared first on Armádny magazín.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie