Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

EU sponzoruje Erdoganovu organizaci, jejímž cílem je uznat islám jako oficiální evropské náboženství

Pokud stále někdo věří, že migrační pakt není zaváděn proto, aby pomohl islamizovat i ty části Evropy, kterým se zatím náběh na chalífát vyhýbá, pak by měl sledovat činnost EU, která dlouhodobě financuje různé islámské neziskovky napojené na Muslimské bratrstvo. K tématu zde na stránkách najdete bezpočet článků. V podstatě si tak Evropané platí za […]
Menej ako 1 min. min.

Pokud stále někdo věří, že migrační pakt není zaváděn proto, aby pomohl islamizovat i ty části Evropy, kterým se zatím náběh na chalífát vyhýbá, pak by měl sledovat činnost EU, která dlouhodobě financuje různé islámské neziskovky napojené na Muslimské bratrstvo.

K tématu zde na stránkách najdete bezpočet článků. V podstatě si tak Evropané platí za to, aby byli dobyti potomky těch, proti nimž bojovali naši předkové a kdysi je vyhnali od Vídně.

Podstatou těchto snah je zavedení zákona o rouhání, který už u nás platí (byl zaveden před 5 lety), ale je zatím uplatňován nárazově, tedy aktuálně se neřeší tak jako v dobách, kdy byl ministrem vnitra nechvalně známý islamofil Hamáček.

Nebo se možná jen natolik zavedl, že se již o případných žalobách na „islamofoby,“ kteří kritizují islám na sociálních sítích, systém již tolik nezaměřuje.

Nyní je v popředí jiné téma, ale zákon může být kdykoli opět ve velkém využíván.

Nicméně mnoho evropských zemí zatím zákon o předsudečné nenávisti, který je zaměřený zejména na trestání kritiků islámu a výměny obyvatel, zavedený nemá. A i ty, které jej již zavedly, jsou v trestání islamofobů často – alespoň podle představ Erdogana – příliš laxní.

Právě to chce změnit organizace, kterou štědře dotujete i vy ze svých daní, a která působí dokonce i u nás.

Evropská komise financovala dva projekty v rámci programu mobility pracovníků s mládeží na období 2023–2024 Erasmus+, do obou se zapojila neziskovka, která je považována za prodlouženou ruku islámsko-konzervativní strany AKP tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdoğana v Evropě.

První z těchto projektů „Boj proti dezinformacím, xenofobii a nenávisti vůči muslimům prostřednictvím sociálně-vzdělávací práce“ si klade za cíl zvýšit povědomí o těchto tématech mezi odborníky z řad mládeže.

Druhá, „Dekolonizace myslí – kolonialismus a jeho moderní důsledky,“ si klade za cíl přimět mladé profesionály, aby si uvědomili „moderní důsledky kolonialismu“ a poskytnout jim nezbytné nástroje k dekolonizaci jejich praktik.

Dlouhodobým cílem tohoto projektu je „přispět k širšímu hnutí za dekolonizaci a sociální spravedlnost v Evropě i mimo ni.“

Tyto projekty jsou vedeny neziskovkami z mnoha zemí Evropské unie: Německa, Španělska, Itálie, Belgie, Francie, Nizozemska a Portugalska.

Tři z těchto neziskovek jsou společné pro oba projekty, z nichž jedna je francouzská, sdružení ROSI France-Essonne s velmi multikulturním profilem. Další dvě, Apida a Unie evropských demokratických Turků – Nizozemsko (UID Netherlands), zpochybňují své skutečné cíle.

Od začátku roku 2024 je jejím prezidentem Kenan Aslan. Narodil se v Nizozemsku a předtím, než ho Erdoğan jmenoval prezidentem UID, měl na starosti vnější vztahy turecké islámsko-nacionalistické konfederace Millî Görüş v Nizozemsku.

Jeho předchůdce v čele UID Köksal Kus měl blízko k tureckému ultranacionalistickému hnutí Šedí vlci. Ve Francii vyzýval k vraždění Arménů žijících na francouzském území.

Na UID se od roku 2017 zaměřují všechny výroční zprávy o „ochraně ústavy,“ které vydává německé spolkové ministerstvo vnitra. Podle těchto zpráv UID silně hájí zájmy turecké vlády v Německu a Evropě.

Ještě horší je, že německá vláda uznává, že UID umožňuje Erdoganovi nepřímo ovlivňovat politické rozhodovací procesy v Německu.

Je považována za „neoficiální organizaci vládnoucí turecké strany AKP,“ která lobuje za své zájmy na politické a společenské úrovni.

Oficiálních cílů UID je mnoho a všechny mají za cíl posílit vliv turecké diaspory v Evropě. Hlavním cílem je však uznání islámu jako evropského náboženství.

Tuto znepokojivou analýzu lze nepochybně rozšířit na všech 24 evropských zemí, v nichž má UID pobočky (jedna pobočka se nachází i v České republice).

Osmanská říše se nám zde tedy vytváří poněkud modernější – a zřejmě i spolehlivější – cestou než jakou to Turci zkoušeli  (a to neúspěšně) v roce 1683.

A tentokrát si to dokonce Evropané sami platí…

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie