Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Huione Guarantee a Kybernetické Podvody

V súčasnej digitálnej ére sa kybernetické podvody a pranie špinavých peňazí stali významnými hrozbami pre finančný systém. Nedávna správa spoločnosti Elliptic, ktorá je lídrom v oblasti analýzy blockchainu, odhalila rozsiahlu podvodnú sieť spojenú s online trhom Huione Guarantee, ktorý prevádzkuje kambodžský konglomerát Huione Group. Táto platforma bola identifikovaná ako kľúčový hráč v uľahčovaní transakcií v […]
Menej ako 1 min. min.

V súčasnej digitálnej ére sa kybernetické podvody a pranie špinavých peňazí stali významnými hrozbami pre finančný systém. Nedávna správa spoločnosti Elliptic, ktorá je lídrom v oblasti analýzy blockchainu, odhalila rozsiahlu podvodnú sieť spojenú s online trhom Huione Guarantee, ktorý prevádzkuje kambodžský konglomerát Huione Group. Táto platforma bola identifikovaná ako kľúčový hráč v uľahčovaní transakcií v hodnote viac ako 11 miliárd dolárov, pričom značná časť z nich bola spojená s praním špinavých peňazí a kybernetickými podvodmi.

Podľa správy spoločnosti Elliptic Research sa Huione Guarantee zapojil do transakcií s kryptomenou Tether (USDT), ktoré boli následne využité na pranie špinavých peňazí a financovanie kybernetických podvodov. Tento objav zdôrazňuje potrebu väčšej transparentnosti a regulácie v kryptomenovom priestore, aby sa zabránilo podobným nelegálnym aktivitám.

Tom Robinson, spoluzakladateľ a hlavný vedec spoločnosti Elliptic, v rozhovore pre Cointelegraph vysvetlil, že vďaka transparentnosti blockchainu mohol tím kvantifikovať a sledovať tieto transakcie. Tento aspekt blockchainu umožňuje, na rozdiel od tradičných platobných metód, sledovanie a blokovanie krypto transakcií, čo je kľúčové pre boj proti finančným podvodom.

Huione Guarantee poskytuje platformu, ktorá funguje predovšetkým v čínštine a zahŕňa tisíce kanálov aplikácií okamžitých správ, ktoré spravujú samostatní obchodníci. Títo obchodníci ponúkajú služby, ktoré sú zásadné pre fungovanie kybernetických podvodov, vrátane predaja osobných údajov, prania špinavých peňazí a vývoja softvéru a webových stránok pre podvodné webové stránky. Okrem toho platforma poskytuje nástroje a vybavenie používané na väznenie a mučenie pracovníkov v podvodných zlúčeninách, čo poukazuje na vážne porušovanie ľudských práv spojené s týmito aktivitami.

Táto situácia vyvoláva otázky o etike a zodpovednosti v digitálnom priestore, najmä pokiaľ ide o kryptomeny a blockchainové technológie. Zatiaľ čo kryptomeny ponúkajú mnoho výhod, ako je decentralizácia a bezpečnosť, prípady ako Huione Guarantee ukazujú, že existuje aj temná stránka, ktorá vyžaduje pozornosť a opatrenia zo strany regulátorov a komunity.

V reakcii na túto správu by mali byť zainteresované strany, vrátane vlád, regulačných orgánov a kryptomenových búrz, ostražité a pripravené podniknúť kroky na zabezpečenie integrity finančného systému. To zahŕňa zlepšenie monitorovania transakcií, zvýšenie transparentnosti a spoluprácu s analytickými spoločnosťami, ako je Elliptic, na identifikáciu a prevenciu nelegálnych aktivít.

Významným krokom vpred by bolo aj zavedenie štandardov KYC (Know Your Customer) a AML (Anti-Money Laundering) pre kryptomenové transakcie, čo by pomohlo identifikovať a odstraňovať riziká spojené s praním špinavých peňazí a financovaním podvodov. Tieto opatrenia by mohli výrazne prispieť k ochrane spotrebiteľov a udržaniu dôvery v rastúci kryptomenový trh.

V tejto dobe digitálnej transformácie je nevyhnutné, aby sme ako globálna komunita pracovali spoločne na ochrane proti kybernetickým hrozbám a podporovali zodpovedné používanie technológií. Len tak môžeme zabezpečiť, že inovácie v oblasti kryptomien a blockchainu budú slúžiť na prospech všetkých, a nie len na obohacovanie nečestných jednotlivcov alebo skupín.

Príspevok Huione Guarantee a Kybernetické Podvody je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK