Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Mohlo by Rusko rozmístit balistické rakety v Mexiku?

Bývalý důstojník Amerického letectva Jake Broe v neděli v internetovém pořadu na X uvedl, že Rusové v Kremelské státní televizi prohlásili Mexiko za svého vojenského spojence a zvažují umístění raket na Mexickém území, aby mohli zaútočit na Spojené státy. „Rusové včera v Kremelské státní televizi prohlásili, že Mexiko je jejich vojenským spojencem a že chtějí […]
Menej ako 1 min. min.

Bývalý důstojník Amerického letectva Jake Broe v neděli v internetovém pořadu na X uvedl, že Rusové v Kremelské státní televizi prohlásili Mexiko za svého vojenského spojence a zvažují umístění raket na Mexickém území, aby mohli zaútočit na Spojené státy.

„Rusové včera v Kremelské státní televizi prohlásili, že Mexiko je jejich vojenským spojencem a že chtějí umístit své rakety na Mexickém území, aby Mexiko mohlo zaútočit na Spojené státy,“ uvedl v neděli v pořadu X bývalý důstojník Amerického letectva pro jaderné a raketové operace Jake Broe. „To je šílené.“

Několik dní předtím odborníci v Ruských médiích doporučovali Moskvě, aby umístila balistické rakety schopné jaderného útoku v Karibiku jako odvetu za to, že země NATO schválily Kyjevu použití zbraní pocházejících ze Západu k útoku na Ruském území. Je to natolik „šílené“, aby to znamenalo nebezpečí? Nebo by to byla normální reakce každého národa, když jsou nepřátelské rakety umístěny přímo u jeho hranic?

Pořad „60 minut“ se zaměřil na eskalaci NATO, konkrétně na to, že Kyjev dostává stále větší množství zbraní dlouhého doletu, včetně stíhaček F-16, které brzy dorazí, a také na reakci na to, že Západní hlavní města zřejmě nyní aktivně podporují zvýšený počet útoků na Ruské území.

Moderátoři pořadu rovněž zpochybnili legitimitu uvalení „limitů“ Bílým Domem na rozsah, v jakém mohou být zbraně dodávané USA nasazeny na Ruském území. V rozhovoru pro televizní stanici ABC minulý týden při návštěvě Francie prezident Biden uvedl, že to neznamená, že by Ukrajina mohla udeřit na Moskvu:

„V MONOLOGU SE MODERÁTOR EVGENIJ POPOV ZMÍNIL O KOMENTÁŘI PREZIDENTA JOEA BIDENA, ŽE POVOLENÍ KYJEVU POUŽÍT ZBRANĚ K ÚDERU NA RUSKO NEZNAMENÁ, ŽE BY MOHLY BÝT POUŽITY K ÚDERU NA MOSKVU NEBO VLÁDNÍ BUDOVY.

POPOV DOSPĚL K ZÁVĚRU, ŽE POUHOU ZMÍNKOU O TOM BIDEN UKÁZAL, ŽE TYTO MYŠLENKY NĚKDE VZADU V JEHO MYSLI EXISTUJÍ.“

Spolumoderátorka Olga Skabejevová ve stejném segmentu vyslovila domněnku, že Moskva by mohla umístit rakety „k těm zemím, které jsou ochotny udeřit na naše nepřátele“ jako „asymetrickou“ odpověď.

Dále jmenovala další partnery, včetně Severní Koreje, Venezuely a Kuby, a dodala, že „tradičnějším“ postupem by byl „samozřejmě jaderný úder, jakmile bychom viděli existenční hrozbu pro naši zemi.“

Při nedávném projevu na Petrohradském výročním ekonomickém fóru prezident Putin vyjádřil optimismus ohledně deeskalace vztahů se Západem a prohlásil, že ještě nenastal čas ospravedlnit použití jaderných zbraní. Minulý týden však vyslovil varování, že poskytne nejmodernější zbraně zemím označeným za „nepřátele Západu“ jako odplatu za postup NATO na Ukrajině.

Pokud jde o Mexiko, které si právě zvolilo levicovou prezidentku Claudii Sheinbaumovou na platformě slibující pokračovat v politice svého předchůdce Andrése Manuela Lópeze Obradora, země vyhlásila formální neutralitu a zároveň odmítla podporu sankcí vedených USA proti Moskvě. Mexiko však již z velké části odsoudilo Ruskou invazi na Ukrajinu.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Mohlo by Rusko rozmístit balistické rakety v Mexiku? first appeared on Akta X.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie