Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Aktuálne spravodajstvo

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Aktuálne spravodajstvo

Menu

Muž pije pohár z tohto každý deň. Je štíhlejšia a cíti sa skvele

Vyzerá nezvyčajne a na prvý pohľad môže byť trochu odstrašujúci. Pitie ovsenej vody je však čoraz populárnejšie. Pri pohľade na jej zdraviu prospešné vlastnosti sa niet čomu čudovať – lacný špeciál pomôže postarať sa o telo a zhodiť pár kíl. Jedna moja známa sa nedávno pochválila novým prírastkom do svojho jedálnička. Každý deň vypije pohár […]
Menej ako 1 min. min.

Vyzerá nezvyčajne a na prvý pohľad môže byť trochu odstrašujúci. Pitie ovsenej vody je však čoraz populárnejšie. Pri pohľade na jej zdraviu prospešné vlastnosti sa niet čomu čudovať – lacný špeciál pomôže postarať sa o telo a zhodiť pár kíl.

Jedna moja známa sa nedávno pochválila novým prírastkom do svojho jedálnička. Každý deň vypije pohár ovsenej vody. Nejde o nič iné ako o kombináciu horskej ovsenej kaše a vody. Zvyčajne sa pije na lačný žalúdok, ale môže sa piť aj počas dňa ako náhrada za bežnú vodu. Nenápadná tekutina skrýva úžasné vlastnosti.

Ovsená voda

Ovos je už dlho známy pre svoje cenné výživové a zdravie podporujúce vlastnosti. Niet divu, že sa k nemu čoraz častejšie obraciame nielen vo forme tradičnej ovsenej kaše, ale aj ako k zložke lahodného a zdravého nápoja – ovsenej vody.

Ovsená voda je jednoduchá na prípravu, bohatá na živiny a má mnoho zdravotných vlastností. Ovsená voda je bohatá na minerálne látky, ako sú železo, horčík, draslík, fosfor, vápnik a kremík. Obsahuje aj vitamíny skupiny B a vlákninu, ktorá podporuje činnosť čriev a zlepšuje trávenie.

Príprava takéhoto nápoja je veľmi jednoduchá.

Zloženie:

1 pohár horskej ovsenej kaše,

8 šálok vody.

Spôsob prípravy:

Vločky zalejeme jedným pohárom vody a rozmixujeme.

Do rozmixovaných vločiek pridajte zvyšnú vodu.

Zmes dôkladne premiešajte a nalejte do uzatvárateľnej nádoby alebo fľaše.

Hotovú ovsenú vodu vložte do chladničky a skladujte ju tam do nasledujúceho dňa.

Prípadne môžete ovsenú vodu pred konzumáciou precediť, aby ste oddelili vločky od tekutiny. Do vody môžete po zmiešaní pridať aj korenie, napríklad vanilku alebo škoricu, aby ste zvýšili jej chuť.

Prečo piť ovsenú vodu?

Jednou z hlavných výhod ovsenej vody je jej vplyv na chudnutie. Vláknina reguluje tráviaci systém, uľahčuje trávenie a znižuje riziko črevných ochorení. Okrem toho poskytuje pocit sýtosti na dlhší čas, takže sa neprejedáme a ľahšie udržiavame diétu. Ovsená voda môže zmierniť príznaky gastroezofageálneho refluxu a dokonca zlepšiť kvalitu spánku. Antioxidanty, ktoré obsahuje, chránia bunky pred poškodením, vďaka čomu je ovsená voda prírodným elixírom mladosti.

Ovsená voda je tiež výbornou voľbou pre diabetikov. Dodáva telu pomaly sa spaľujúce sacharidy bez toho, aby spôsobovala prudké zvýšenie hladiny cukru v krvi. Ak ste diabetik, je dobré pripraviť si ovsenú vodu deň vopred, aby sa ešte viac znížil jej glykemický index.

Treba však mať na pamäti, že ovsená voda je len doplnkom zdravej a vyváženej stravy. Pomôže vám schudnúť a zhodiť nadváhu, ale bez nášho pričinenia zázračne neodstráni brušnú pneumatiku.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie